Snoop Dogg neemt op in Zeezicht, Amsterdam

Studio-eigenaar Rob van Donselaar: “Hij slaapt maar twee, drie uur per nacht”

Snoop Dogg is in Amsterdam en dat zullen we weten. De kranten staan er vol mee: Snoop op de fiets, Snoop op het podium, Snoop in de coffeeshop en Snoop doet een extra show. Snoop komt Engeland niet in maar laat geen seconde van zijn verblijf in Amsterdam onbenut. De afgelopen vier dagen zat Snoop ook nog eens in Studio Zeezicht waar hij werkt aan een documentaire en een nieuwe single.

Studio-eigenaar Rob van Donselaar: “Hij slaapt maar twee, drie uur per nacht”

Rapper Snoop Dog werd eerder deze week de toegang tot Engeland ontzegd. Hij besloot de hierdoor vrijgekomen tijd in Amsterdam door te brengen en boekte een extra show in de Melkweg. Nu blijkt dat Snoop ook nog eens iedere avond in de Amsterdamse studio Zeezicht zit om aan een documentaire  te werken en een single met zangeres Maya op te nemen.

Studio-eigenaar Rob van Donselaar kan zijn geluk niet op: “Het is geweldig. Snoop is erg aardig, relaxed en vooral cool. Iedere nacht komt hij heel erg laat en verschijnt dan in drie geblindeerde busjes met zijn hele gevolg. Hij heeft twee boomlange bodyguards, ik denk niet dat ik ooit zulke lange mensen heb gezien. Snoop werkt keihard. Hij noemt mij ‘boss’.”

Eerder namen ook 50 Cent en Black Eyed Peas op in Zeezicht. Van Donselaar kan alleen maar raden waarom de keuze op zijn studio is gevallen. “We zitten vlakbij Schiphol en hebben veel apparatuur die standaard in de beste Amerikaanse studio’s staat. Ik kreeg dinsdagavond een telefoontje van een advocaat uit LA. Hij zocht een studio in Amsterdam voor zijn cliënt. Zeezicht blijkt een heel goede naam te hebben.”
  
De deal die Snoop met de studio heeft, is een zogenaamde ‘lock out’. Van Donselaar: “Hij belt wanneer hij komt. We worden dus constant gebeld: we komen dan en dan. De grap is dat niemand van zijn crew op Europese tijd leeft. Ze houden gewoon de Amerikaanse klok aan. Laatst vroegen ze om zeven uur ’s ochtends aan onze technicus: hoe laat is het hier eigenlijk?”

Als Van Donselaar na een opnamesessie door zijn studio loopt zitten de asbakken vol met opgerookte jointjes: “Snoop is echt continu stoned. Hij slaapt maar twee tot drie uur per nacht. Ze vertelden mij dat dit kan omdat hij eigenlijk de hele tijd verdoofd is. Hij heeft echt een grote zak wiet bij zich: een soort doggy bag.”

Vandaag wordt besloten of Studio Zeezicht uiteindelijk ook vermeld wordt in de credits op de hoes van de single en de aftiteling van de film. “Dat is wel zo leuk voor Bram en Bart, onze technici. Op de eerste dag had hij nog een eigen technicus bij zich, maar die heb ik niet meer gezien. Snoop is zelf steeds met een laptop in de weer. Hij knutselt veel met beats, maar ik weet niet precies hoe hij dat doet. Af en toe kijkt hij ook gewoon een basketbalwedstrijd op zijn laptop. Opvallend is hoe snel en goed hij werkt. Hij maakt meteen keuzes en bewaart geen slechte take. Dat is bijzonder.”

Studio Zeezicht ligt tussen Amsterdam, Velzen en Haarlem. Het oude theater is moeilijk te vinden, vandaar dat muzikanten er ongestoord kunnen werken. Ook Snoop werd niet ontdekt. “Alleen vier Haarlemse meisjes hebben hem hier gezien. Ik zocht Guinness Draft bier omdat Snoop dat wilde, maar kon het nergens krijgen. Toen ben ik kroegen in Haarlem gaan bellen. Op een gegeven moment praatte ik mijn mond voorbij en vertelde dat het voor Snoop was. Deze vier meisjes wilden mij helpen zoeken, als ze zelf het kratje mochten komen langsbrengen. Dat is gebeurd.”