De Jeugd, de Zonen en de Jongens doen Club 3VOOR12 aan

Geweldige Jeugd mixt kolder met sterke staaltjes

Oude helden en jonge honden ontmoeten elkaar in Club 3VOOR12. The Prodigal Sons laten horen waarom ze ooit al een grote band werden, maar de Jeugd van Tegenwoordig laat horen waarom zij de toekomst hebben. Moeiteloos mixen ze kolder met originele hiphop. In het derde uur mocht alle elektronica van het Belgische Shameboy het podium op. En toen was het feest compleet.

Geweldige Jeugd mixt kolder met sterke staaltjes

De Jeugd is in het huis en dat zullen we weten ook. Ik kan er kort over zijn… Ik vind ze geweldig. Net als je denkt dat het echt heel erg goed wordt, trappen ze je weer om de oren met een onvervalste reclamespot voor de DVD die NU in de winkel ligt. En net als je flauw wordt van die reclame pakken ze je bij de lurven en zetten een tof staaltje originele hiphop neer dat ik nergens anders kan vinden. De Jeugd is De Jeugd…en die heeft nog steeds de toekomst.

Opdoemend uit een roemrucht verleden waren de Prodigal Sons te gast in het tweede uur. Jaren terug een band met enorme potentie en kwaliteit. Erwin Nijhoff als zanger en schrijver van prachtige songs met een diepe basis en lange naklank. Wat is daar nog van over, of beter, wat is er nog niet gezegd door deze band. Ik ging vroeger vaak naar ze kijken. Wat nog altijd blijft, is de kracht van Nijhoff. Liedjes die voortduren, liedjes die uitweiden en liedjes die vertellen, dat is de Prodigal Sons. En dat is de essentie van Erwin Nijhoff en daar moeten we trots op zijn.

Tot slot: Shameboy uit Belgie. Veel analoge shit op het podium: draden, stekkers en natuurlijk een laptop. Gelukkig ontbreekt het niet aan creativiteit. Desmet vreet Shameboy en danst zich naar de klok van 1 uur.

Mooie avond, teveel bier. Dat wel.

Gr
Eric