Fabchannel zoekt kijkers

Nieuwe Fabplayer brengt concertregistraties over het hele internet

Vandaag presenteerde Fabchannel een nieuwe speler: de Fabplayer. Daarmee probeert de concertwebsite meer bereik te kweken. Het is nu niet meer nodig om naar de site van Fabchannel te gaan. Net als bij het materiaal op YouTube kunnen gebruikers direct naar de video's op Fabchannel linken. Zo kun je beelden van je favoriete Paradiso of Melkweg concert laten zien op je MySpace-pagina, je eigen site of weblog.

Nieuwe Fabplayer brengt concertregistraties over het hele internet

Het bedrijf Fabchannel, dat concerten in De Melkweg en Paradiso registreert en via de eigen website vrijgeeft, heeft zojuist een nieuwe webspeler gepresenteerd: de Fabplayer. Door het gebruik van deze speler hoopt Fabchannel haar bereik en bekendheid te vergroten. Dat is van belang om goed beslagen ten ijs te komen in de onderhandelingen met platenmaatschappijen. Want over anderhalf jaar loopt de subsidie voor Fabchannel ten einde en zal de site zelf de broek omhoog moeten houden. Daarnaast is de player een prima manier voor bands om hun eigen muziek te promoten.

“Vanaf nu is het mogelijk dat mensen hun favoriete concerten en nummers opslaan in een playlist en vervolgens vanaf hun MySpace-pagina of hun site of blog kunnen deeplinken naar die speler. Bezoekers hoeven dus niet meer naar de site van Fabchannel om een concert te bekijken,” vertelt publiciteitsmedewerker Joost de Wit van Fabchannel. “Want meer mensen moeten Fabchannel leren kennen. Pas dan staan we sterk tijdens de onderhandelingen met platenmaatschappijen.”

Inmiddels heeft Fabchannel de eerste vis binnen: platenmaatschappij V2. De Wit: “Sinds een paar maanden mogen wij alle concerten van V2 live streamen. Daarnaast gaan we gezamenlijk de opnames in beeld en geluid verkopen via iTunes. Het eerste Fabchannel-concert dat je daar nu kunt kopen is van Little Man Tate. Binnenkort volgt dat van The Bloc Party.”