Voltt Loves Summer investeert liever in geluid dan in vuurwerk

Bart Skils rent zich de benen uit het lijf

Dj en feestorganisator Bart Skils heeft het druk volgende week. Zaterdagavond staan Mystery Land en Static op het programma. Als klap op de vuurpijl is hij de volgende dag gastheer op Voltt Loves Summer.

Bart Skils rent zich de benen uit het lijf

Bart Skils heeft het er maar druk mee. Zaterdag 25 augustus sluit hij het hoofdpodium van Mystery Land af, vervolgens rijdt hij door naar 11 voor zijn vaste clubavond Static. De volgende dag organiseert hij als klap op de vuurpijl voor de tweede keer zijn eigen buitenfestival Voltt Loves Summer, een kleinschalig evenement op de Amsterdamse NDSM-werf waar subtiele techno centraal staat. “Mystery Land is voor mij natuurlijk een van de hoogtepunten van het jaar”, zegt Skils. “Omdat ik afsluiter ben, komt er meer voorbereiding bij kijken dan normaal. Er is een vuurwerkshow aan verbonden, dus het moet veel strakker geregisseerd zijn dan normaal. Bij Static ga ik wel wat eerder naar huis dan normaal.”

Skils zal zijn eigen festival zondag openen en vervolgens gastheer zijn voor onder meer Claro Intelecto (voor het eerst in Nederland), Michael Mayer (moest verstek laten gaan op 5 Days Off vanwege kersvers vaderschap), Polder en Marco Carola. Een droog-weer-garantie biedt het festival dit jaar niet. Vorig jaar koos de organisatie er op het laatste moment voor het evenement naar binnen te verplaatsen. En nu Erwin Krol de zomer al heeft doodverklaard, zou de naam van het festival nu wel eens niet helemaal waargemaakt kunnen worden. “We wilden het festival dit jaar graag op de IJ-helling houden,” zegt Skils, “het mooiste deel van de NDSM-werf. Als het slecht weer wordt kunnen we wat extra tenten neerzetten. En we hebben gratis poncho’s.”

De NDSM-werf kwam begin dit jaar in het nieuws door problemen met de brandveiligheid. En dus werd er dit jaar heel wat intensiever met het Stadsdeel Noord en de beheerder van de NDSM-werf om de tafel gezeten voor een vergunning. “Het hielp wel dat we vorig jaar een perfect evenement hadden”, zegt Skils. “Geen arrestaties, niemand op de EHBO.” Nog een belangrijk voordeel: Voltt heeft geen grootse vuurwerkshow als afsluiter. “Muziek is de leidraad van het evenement. Wij investeren het grootste deel van ons budget in een goed geluidssysteem. We doen metingen op het terrein om de ideale afstellingen te bepalen. Zeker voor de diepe techno met veel sublaagjes is een goed soundsystem essentieel.”

Denk overigens niet dat de gastheer na zijn marathon om 23:00 uur uitgeput maar voldaan naar huis gaat. “Voltt is niet compleet zonder een goede afterparty”, zegt hij. Die afterparty zal plaatsvinden in Voltt’s thuisbasis Paradiso. Wie er draaien is uiteraard nog niet bekend: “Dat hangt er vanaf wie er nog zin heeft.” En als niemand zin heeft, dan draait Bart Skils de hele avond toch gewoon zelf?

Voltt Loves Summer vindt plaats op zondag 26 augustus 2007 op de NDSM-werf in Amsterdam. 3VOOR12 is uiteraard ook op Voltt Loves Summer. Hou de site in de gaten!