Voicst begint warming-up op Lowlands

Amsterdammers bouwen spanning op naar nieuw album

Het nieuwe Voicst-album is zo goed als af. Tijd om in de startblokken te gaan staan. Op Lowlands zal Voicst niet alleen optredens van C-mon & Kypski en David Gilmour Girls opluisteren, maar ook een koptelefoonoptreden geven, gecombineerd met een oud-Hollandse bingo. Het signaal is duidelijk: Voicst komt eraan.

Amsterdammers bouwen spanning op naar nieuw album

Het nieuwe Voicst-album is – op een paar details na – af. Het Amsterdamse rocktrio gebruikt Lowlands als het startschot voor een uitgekiende campagne. De afgelopen maanden werkte de band met producer Peter Katis (Interpol en The National) en Amsterdamse geestverwant About (Rutger Hoedemaekers) aan het album A Tale of Two Devils. De laatste uitgebreide Nederlandse tour van de band eindigde alweer dik een jaar geleden, maar vanaf komend weekend zal Voicst zich stukje bij beetje steeds meer laten zien. Het signaal is duidelijk: Voicst komt eraan.

De campagne begint op Lowlands op het Essent podium, waar Voicst niet alleen een koptelefoonset zal spelen, maar ook het oud-Hollandse bingospel tevoorschijn tovert. Het publiek maakt niet alleen kans op nutteloze prijzen als kralenkettingen en fotolijstjes, maar ook het nieuwe album winnen. “Je krijgt het natuurlijk niet meteen, maar wel als eerste als de plaat uitkomt”, zegt zanger Tjeerd Bomhof. De band zal op Lowlands ook de shows van vrienden C-mon & Kypski en David Gilmour Girls opluisteren.

Bomhof wil nog niet te veel vertellen over het album. “We gaan de komende maanden veel nieuw werk spelen. De mensen die het album al gehoord hebben, vinden het heel erg Voicst, maar toch anders. De insteek voor het album is wel anders. 11-11 werd gemaakt op één manier: met zijn drieën de studio in en knallen. Nu wilden we kijken hoe we verder konden gaan. Voor de rest laten we de muziek graag voor zich spreken.”

Begin 2008 moet het album eindelijk verschijnen. Als alles goed gaat natuurlijk. Een kleine slag om de arm zijn we bij Voicst inmiddels wel gewend. Een jaar geleden riep Bomhof per slot van rekening nog dat de plaat rond de jaarwisseling wel af zou zijn. “Als het nu weer uitgesteld wordt, eet ik mijn bingo-apparaat op”, zegt Bomhof. “We hebben speciaal een sublabel van ons eigen label Duurtlang opgericht. Het heet Good Busy Records. Nu moet het goedkomen.”

3VOOR12 volgt Voicst op de voet. Vanaf maandag is een nieuw nummer van Voicst te beluisteren op 3VOOR12. De komende maanden volgt meer!