Eén dag extra London Calling

Singer-songwriters en ouderwetse rock 'n roll op de zondag

Paradiso heeft een dag vastgeplakt aan de najaarseditie van London Calling. De zondag moet met singer-songwriters en rock 'roll voor balans in het volle programma zorgen.

Singer-songwriters en ouderwetse rock 'n roll op de zondag

Aan de najaarseditie van London Calling is een dag extra vastgeplakt. In plaats van de gebruikelijke twee dagen, staat Paradiso in november drie dagen in het teken van alles wat Brits is. De zondag is gereserveerd voor singer-songwriters en ouderwetse rock ’n roll.

“Openen met een singer-songwriter kan net, maar later op de avond rustige muziek programmeren is bijna niet te doen”, zegt Paradiso programmeur Ben Kamsma. Hij legde de namen van de twee avonden naast elkaar en vond dat de balans in de muziek ontbrak. De zondag moet die balans herstellen. Op deze extra dag spelen in de kleine zaal spelen singer-songwriters, gevolgd door punkbandjes die doen denken aan de oude The Clash en The Jam tijd. Want ook die komen de eerste twee dagen nog te weinig aan bod, zo vertelt Kamsma.

Namen kan de programmeur nu nog niet geven. “Daarvoor is het nog te prematuur. Ik heb nog geen bevestigingen gekregen.” Aanstaande vrijdag weet hij meer, dan zal Paradiso ook de definitieve lijst met namen bekend maken. Al bevestigd zijn New Young Pony Club, The Rakes, Prinzhorn Dance School, The Wombats, Assembly Now en Does It Offend You Yeah!. Ook horen we dan hoe het met de kaartverkoop is gesteld. Passe-partouts voor de laatste editie in maart waren ruim twee maanden van te voren uitverkocht.

London Calling is op 2, 3 en 4 november in Paradiso.