Blues Brother Castro nog niet klaar

Band werkt aan nieuwe cd, maar gaat niet meer 'chronisch op tournee'

Nadat drummer Hajo de Reijger twee kinderen kreeg en zanger/gitarist Leon Caren bijna leek te verzuipen in de succesvolle concertavonden die hij onder de noemer Subbacultcha organiseert, leek het einde van Blues Brother Castro slechts een formaliteit. Mis. De band gaat verder, te beginnen met vier shows in Rusland. "Maar we gaan niet meer chronisch touren."

Band werkt aan nieuwe cd, maar gaat niet meer 'chronisch op tournee'

Blues Brother Castro gaat weer spelen, te beginnen in Rusland. Na één try out in de Amsterdamse Bitterzoet, pakt de band de draad weer op in het Oostblok na een pauze van meer dan een jaar. Na Rusland staan drie shows in Frankrijk op het programma ter ondersteuning van het album Fun, dat daar in oktober wordt uitgebracht. Ook durft de band al voorzichtig na te denken over het opnemen van een nieuwe cd, die voor de zomer van 2008 moet uitkomen.

Dat lijkt een logische stap, maar dat is het in het geval van de Amsterdamse band iets minder. Lang was het stil rondom Blues Brother Castro. Drummer Hajo de Reijger werd vader van een tweeling, zanger/gitarist Leon Caren begon een nieuwe band en dompelde zich onder in het organiseren van concertavonden onder de noemer Subbacultcha. Het einde van de band leek in zicht.

Zover is het nog niet. De pauze was echt een pauze, zegt bassiste Mila van de Wall nu: "We hebben er echt weer zin in. We willen heel graag nog een plaat maken. Dat is een groot ding, waar je veel voor moet doen en laten, maar ik denk dat we het nu echt onder de knie hebben."

Toch is er ook iets veranderd, zegt Van de Wall: "We waren voorheen heel veel weg. Dan moesten we tussen het touren door ergens even twee weken een baantje pakken om de huur te kunnen betalen van het appartement. Door de pauze heeft iedereen nu de handen ook vol aan andere zaken. Tjeerd (Meindersma, gitarist, red.) en ik hebben ons gestort op onze carrieres buiten de muziek, Leon en ik hebben daarnaast allebei een eigen band, Hajo is nu vader van een tweeling waar hij zijn handen aan vol heeft en die hij echt niet langer dan een week alleen kan laten. Daarmee is het chronisch touren echt verleden tijd." Een nieuwe drummer is geen optie, vindt Van de Wall: "We zijn zo'n hechte groep. Nee, Blues Brother Castro kan niet zonder hem. Als het zonder Hajo is, dan wordt het een andere band."