ID&T gaat terug naar de toekomst in open lucht Landsmeer

Paul Brouwer: "NJOY? Die naam nemen we nooit meer in de mond"

Afgelopen week presenteerde dance-organisatie ID&T de plannen voor een nieuw buitenfestival in Landsmeer. Daarvoor waren buurtbewoners uitgenodigd maar die lieten het afweten, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Inmiddels loopt de vergunningaanvraag voor Welcome To The Future, dat op 4 augustus in recreatiegebied Het Twiske moet gaan plaatsvinden.

Paul Brouwer: "NJOY? Die naam nemen we nooit meer in de mond"

De gemeente Landsmeer, onder de rook van Amsterdam, was jarenlang de thuisbasis van een vriendenclub die later werd omgedoopt tot ID&T. Afgelopen week presenteerde de dance-organisator in het gemeentehuis aldaar de plannen voor een nieuw buitenfestival in recreatiegebied Het Twiste in Landsmeer. Probeert ID&T het na het debacle van NJOY, het mislukte buitenfestival in de Flevopolder, nog eens? Paul Brouwer van ID&T: “Nee, Welcome To The Future heeft niets met NJOY te maken. De naam van NJOY nemen we nooit meer in de mond.”

Inmiddels loopt de vergunningaanvraag bij de gemeente Landsmeer. Een woordvoerder: “De opkomst bij de presentatie was niet hoog. Dat er niet veel mensen waren, betekent natuurlijk niet dat er geen kritiek is. Deze week volgt nog een bijeenkomst van alle betrokken partijen. Daarna wordt de definitieve vergunning opgesteld en dan krijgen bewoners nog zes weken de tijd om te reageren.”

Wat we ons bij Welcome To The Future moeten voorstellen, wil Brouwer nog niet zeggen: “Geen commentaar.” Dat werd ook niet duidelijk tijdens de presentatie, donderdag 19 april. De woordvoerder van Landsmeer: “ID&T vertelde globaal de plannen. Het enige dat we weten is dat er een openluchtfestival langs de dijk komt voor 10.000 bezoekers op 4 augustus. Ik ga er vanuit dat het geen Sensation Black is.”

De naam Welcome To The Future was eerder te vinden op posters van Studio 80, de Amsterdamse club waar ID&T zich aan verbonden heeft. Het wordt dus een clubavondje in de openlucht? Brouwer: “Dat zeg ik niet. Welcome To The Future ligt in het verlengde van Welcome To The Future zoals we dat al 14 jaar organiseren. En verder: geen commentaar.”