De zomer is eindelijk hier, de zomervakantie kijkt al om het hoekje. Tijd dus, om onze traditionele zomerplaylists uit de kast te trekken. Of je nou tijd te doden hebt op het vliegveld, met je vrienden de auto vollaadt om richting Italië te karren en vervolgens eeuwenlang in de file staat in de Gotthardt-tunnel, of met je voeten al in het knisperende zand staat: we hebben uren en uren aan luistervoer voor je. Fijne vakantie!

BRAT summer

Ben je de afgelopen weken in het Charli XCX-algoritme gevallen, en heb je BRAT sindsdien omarmd als AOTY én als levensstijl? Dan is deze voor jou: de ultieme BRAT Summer-playlist, vol bad bitch-anthems, sleazy zeroes dance en hyperpop uit de PC Music-hoek. Tijd om die trampstamp te zetten en in te zetten op chaos. Gonna, go springbreakers!

Balaeric pt. 2

Nadat Alfredo Fiorito in de jaren zeventig vanuit Argentinië naar Spanje verhuisde, nam hij zijn heerlijk eclectische muzieksmaak mee. En toen op Ibiza de grote xtc-explosie uitbrak, was hij de man die feestgangers door hun eerste trips gidste met alles van lome house tot softrock, van Peter Gabriel tot de Waterboys. Waarom ik je dat vertel? Ehm, nou, het was het zaadje van het genre dat we nu balaeric noemen, de ideale soundtrack wanneer het idyllische zandstrand je tenen kietelt.

Opwarmen voor Lowlands

Ga je deze zomervakantie met je Bidding-buddies op roadtrip voordat je Lowlands onveilig maakt? Zet dan in die chique Italiaanse villa-met-zwembad (of eenvoudige camping in Noord-Frankrijk) vooral deze opwarm-playlist aan, zodat je straks helemaal klaar bent om Lowlands uit te spelen. Als je ‘Vampire Empire’ straks niet kunt meezingen, ben je hartstikke AF.

Eurodance-nuggets

Al jaren horen we bij de coolste dj’s fantastische kitscherige italodisco tunes langs komen, maar de laatste tijd schuiven we stilletjes op naar de corny 90s. 2 Unlimited en SNAP! ken je, maar neem eens een duik in deze heerlijke verzamelijk eurodance nuggets!

Hangen in de hangmat

Ha, ben jij volledig afgepeigerd van een dubbeldikke tentamenweek, terwijl je ook je stage moest afronden naast je scriptie naast je rijexamen naast op whatever manier je je de afgelopen maanden compleet op de klippen hebt gewerkt? Je hebt het gehaald, strijder. Tijd om te relaxen met een playlist vol tunes voor de ideale luilekkervakantie. Chill ze!

The Tortured Poets Department

Luisterde jij The Tortured Poets Department van Taylor Swift en dacht je: daar wordt niet genoeg gezwolgen? Speciaal voor jou: een playlist vol singer-songwriters in grafstemming, en andere gekwelde poëten met een scherpe pen en een wankele constitutie.

Opwarmen voor Dekmantel

Tien jaar bestaat Dekmantel, en dat viert het internationaal toonaangevende dancefestival met een tiendaagse (!) marathon. Veel om in te luisteren dus, we hebben dik tweeënhalf uur aan dansvloerplezier voor je (en vooruit, ook een paar mooie popliedjes en ambienttracks).

Oranje-wijn-muziek

Van Sampha tot Solange, van Fabiano Palladino tot Mk.Gee, dit is de ultieme achtergrondmuziek voor een dinertje met millenials, om samen met je grachtengordelbuddies de glazen te klinken en te nippen aan oranje wijn.