Ben je je tandenborstel niet vergeten? Heb je de koelbox al gevuld met snacks? Staat de navigatie al helemaal klaar? Zeg je drie keer ja, dan is het tijd om te gaan! Of je nou in een tjokvolle auto zit, op de grond in de trein, aan het strand, of in het park: wij zijn er voor je. Hier zijn twaalf playlists vol met dance, indie, folk, rock, pop, alternative, en nog veel meer.

Rustig wakker worden

De klok slaat 04:00 en de wekker gaat. In een gehaast tempo prop je alle spullen in de auto en dan is eindelijk zo ver: op vakantie! Terwijl de zon langzaam steeds meer van zichzelf laat zien en op de achterbank je medereizigers hun oogjes nog dicht hebben, is het even tijd om rustig wakker te worden.

Picknicken in het park

Het picknickkleedje ligt klaar, de koelbox is gevuld en het bluetooth speakertje is mee. Tijd voor laid backrelaxed en een beetje funky. Deze tracks zijn gemaakt om met je blote voeten in het gras languit te liggen in de zon.

Surfen op zee

Plank op het dak en gaan. De grenzen zijn open en het zonnetje schijnt, dus tijd om weer naar het strand te gaan! Zwemmen, surfen, chillen en dansen. Doe het allemaal met deze soundtrack, gemaakt voor op en aan het strand.

Dansen langs de snelweg

Ah nee hè, band lek! Heb jij weer. Geen zorgen, terwijl je wacht op de Wegenwacht kan er even flink gedanst worden. Effe op zoek naar een afdakje. Hier een playlist vol dansvloerkrakers die niet zouden misstaan bij een snelwegrave.

Chillen onder de sterren

De zon is onder en de sterren schijnen helder aan de hemel. Met de juiste muziek maak je de al betoverende nacht nog een tikje magischer, of je nou 's nachts in de hangmat ligt of op het strand. Van intiem tot intens, deze tracks vangen de wonderlijke sfeer van de nacht. 

Opwarmen voor Lowlands

Gaat het deze zomer dan eindelijk écht gebeuren? Het lijkt er wel op: Lowlands komt eraan! Het is allemaal nog onwennig, maar daar hebben we wat op bedacht. Bereid je met deze lijst maar alvast goed voor op wat er allemaal op je te wachten staat, want eind augustus mogen we weer.

VPRO podcasts

Even klaar met al die muziek? En heb je geen zin om te lezen? Geen stress, er zijn nog altijd genoeg goede podcasts om naar te luisteren. We stelden een lijst met de leukste, spannendste en meest leerzame podcasts van de VPRO voor je samen. Ga opzoek naar de waarheid in De Deventer Mediazaak, neem een kijkje in de toekomst met Future Shock en schuif gezellig aan bij Yous & Yay. 

Mais oui!

Bienvenue en France! Praat even niet Nederlands met me, maar bler juist lekker mee in het Frans. Waan je in het prachtige Frankrijk met deze lijst gevuld met chansons en andere Franse pareltjes.

Bitte schön

Willkommen in Deutschland! Of je nou echt op vakantie, of alleen op doortocht bent, geniet in ons buurland van deze collectie aan foute schlagers en Duitse hitjes. 

Si grazie

Benvenuto in Italia! Uiteindelijk leiden alle wegen tóch naar Rome, dus kan je beter maar een geschikte playlist bij de hand hebben. Van ballads tot rock, van folk tot pop, met deze lijst waan je je in het prachtige Italië. 

Italo pt. 6

Krijgen we dan nooit genoeg van italo disco? Nee hoor, we doen er gewoon nog eentje! Een heerlijk foute lijst met lekker lange synth intro's, groovy gitaren en zwoel gezang. 

Wakker blijven achter het stuur

Houd nog even vol, je bent er bijna. Nog even doorrijden en je bestemming is bereikt. Die laatste kilometers zijn altijd het zwaarst. Om je bij te staan in de barre tocht hebben we een lijst voor je gemaakt. Uptempo en hard, een collectie aan liedjes die je goed doen wakkerschudden.