Waar is dat feestje? Geen enkele act heeft dit weekend het Lowlandsterrein zo leeg getrokken als De Jeugd van Tegenwoordig. Het hele veld bij de Alpha stond propvol. En al die bezoekers werden niet teleurgesteld: er gebéúrde echt iets bij De Jeugd vanavond. In de week dat ze met nieuw album Moderne Manieren op nummer een staan, scoren ze dus nog een toppositie. En er waren meer sterren met charisma vandaag: Billie Eilish en RAYE pakten ook hele velden in.

7. Heilung

Door de percussie, voor een deel getik en getrommel van dierenbotten, stijgt het keer op keer op. Helemaal als er over een basis van keelzang met een enorme intensiteit harmoniëen worden gevormd.

>>> lees verder

6. Mandy, Indiana

Harde gitaren, nog hardere beats, een Franse zangeres die haar frustraties uitschreeuwt. ‘Meisje, meisje, je bent veel leuker als je lacht’, schreeuwt Valentine Caulfield in het Frans, een mantra dat steeds heftiger en feller wordt, tot ze op haar knieën stort. 

>>> lees verder

5. Turnstile

Elk van de achttien nummers voelt in de halflege, maar stomende Bravo alsof er een bom over de schutting wordt gegooid. En telkens wordt de knal groter. 

>>> lees verder

4. Rema

Nigeriaanse afropopster Rema beseft dat veel mensen hem alleen van zijn hit 'Calm Down' kennen, maar hij is geen one hit wonder en wil hard werken om dat te bewijzen. 

>>> lees verder

3. RAYE

Zelfs vanuit een sjofele stoel blaakt ze van de starpower, deze diva met een Marilyn Monroe-achtige glamour en bakken charisma. Nog geen drie minuten zijn gepasseerd, en iedereen in de Heineken weet: RAYE heeft een fenomenale stem.

>>> lees verder

2. Billie Eilish

Zoals diamanten onder hoge druk worden gevormd, zo is Billie Eilish binnen vier jaar tijd uitgegroeid in een bona fide superster. De jongste Lowlands-headliner ooit pakt de Alpha in met haar larger-than-life charisma.

>>> lees verder

1. De Jeugd van Tegenwoordig

Leerstage, werkstage, Alpha-stage. Voor de zevende keer op Lowlands, voor de zesde keer op dit grootste podium. Maar nog steeds staat er wat op het spel. 

>>> lees verder

Meer Lowlands 2023 in het dossier

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3