Pinkpop 2018, dag 3. De vuurpijlen gingen pas de lucht in toen Bruno Mars het podium afstapte. Tot die tijd was er nog vanalles te doen. Editors, Don Diablo, Oscar and the Wolf. Hoe alles verliep lees je hier.

live updates

00:39: Goudhaantje Bruno Mars baadt in finesse

Nee, bij Pinkpop maakten ze zich geen zorgen. Zo’n tegenvaller als Justin Bieber zou Bruno Mars vanavond beslist niet worden. Dit is niet zo’n artiest die zichzelf elk nummer een paar keer in het kruis tast in plaats van te zingen. Dat bleek maar al te waar. Met een nagenoeg perfecte show vormde Bruno Mars de bekroning van de popkoers die Pinkpop ingezet heeft.
Lees hier de hele recensie

00:00: Pinkpop 2018 is voorbij

We zijn erdoorheen! 'All You Need Is Love' schalde door de speakers tijdens het traditionele vuurwerk, Jan Smeets vertelde nog effe dat hij twee personen mist (waaronder de grasmaaier die met pensioen is) en hoopt op een vierde dag voor de jubileumeditie van Pinkpop volgend jaar. Wij trekken nog een pilsje open. NAILED IT! Oh, en dit is onze top 25 van het weekend

23:39: Welkom in de teletijdmachine van Greta Van Fleet

Duisternis, rook, een volle zaal. De spanning is om te snijden. Het publiek begint te klappen, joelen, smeken om de band. Het is 1973, we staan te wachten in Madison Square Garden tot Led Zeppelin eindelijk begint.

Lees hier de hele recensie

23:01: Een nagenoeg perfect Oscar & The Wolf

Het is een comfortabel leven, fan zijn van Oscar & The Wolf. Ze komen om de haverklap met nieuw werk, voegen in rap tempo nieuwe shows aan hun touragenda toe en het is altijd precies wat je van de band verwacht: mysterieus, sexy, duister en perfectie. 

Lees hier de hele recensie 

22:45: Sigrid heeft alles onder controle

Ze lijkt al helemaal comfortabel met haar macht, compleet in controle, maar nog lange niet blasé. In tegendeel: ze geniet ervan en speelt ermee op de allerleukste jeugdige manier. Dat is toch waar je op hoopt bij een popster-in-wording?

Lees de hele recensie

22:26: Ook een zoekend Editors overrompelt

Editors op een Nederlands festival is een zekerheidje. Best Kept Secret, Lowlands, Pinkpop: ze hebben het allemaal al wel eens gedaan. En met succes. Aan overtuigingskracht heeft de band nooit een gebrek. Zelfs als ze het, zoaals vandaag, opvallend vlak en ingetogen houden.

Lees hier de hele recensie

22:15: Triggerfinger blinkt uit in stil spel

Puntje eraf voor een drumsolo, zo luidt de ongeschreven gulden regel bij de 3VOOR12-redactie. Dat gaat echter vanavond niet op bij Triggerfinger, sinds lang het beste Vlaamse rock exportproduct. Die drumsolo mondt uit in een groepsfeestje, waarbij alle leden zichbaar veel lol hebben bij het meedrummen. 

Lees hier de hele recensie

22:03: Ook op Pinkpop is het vaderdag

21:08: Songfestivalwaardig Years & Years vindt bugfix voor valszingerij

Het geregisseerde moment dat Olly Alexander tijdens 'Palo Santo' opstijgt op een camerakraan, gehuld in een hele lange bruidsjurk met achter zich een geprojecteerde maan. Een werkelijk oogverblindende maangod. Maar wanneer een ooievaar toevallig langs vliegt over het achterveld, brengt dat meer publiek in vervoering. Pijnlijk.

Lees de hele recensie

20:42: Don Diablo ontroert met vaderdag-ode

In het Drentse Coevorden wonen en toch ter wereld gebracht zijn met de naam Don. Daar ligt een zekere levensambitie in verscholen. Dan heb je als ouders grote dingen met je zoon voor. Don Diablo’s vader overleed zes jaar geleden, en de dj grijpt vaderdag aan voor een ode aan de man die hij graag credits geeft voor zijn carrière. Het is een onverwacht emotioneel moment aan het eind van de indie-EDM-rollercoaster, met als soundtrack ‘The Artist Inside’, een track die hij kort na zijn dood maakte. Een onverwacht bijzonder einde.

Lees de hele recensie

20:38: Het regent verrukkelijke clichés bij Scarlet Pleasure

Scarlet Pleasure heeft de vaderdagmemo niet gekregen. Eerder vandaag veranderde Jessie J haar nummer ‘Mamma Knows Best’ in ‘Daddy Knows Best’ en ook Di-rect gaf een vaderdagspeech. Maar nee: bij Scarlet Pleasure wordt ons vriendelijk verzocht of we als een koortje bij de single 'Windy' gewoon mama kunnen zingen. En dit doen we gedwee, natuurlijk. 

Lees de hele recensie

20:34: Di-rect doet The Kooks met gemak vergeten

Ziek zijn. Het overkomt de beste. Ook de zanger van The Kooks op de dag dat ze hun Pinkpop-comeback zouden maken. De organisatie zag het net op tijd aankomen, en wist Di-rect vanuit Den Haag naar Landgraaf te lokken .  

Lees de hele recensie

19:17 Brian Fallon is de jongste ouwe rocker van Pinkpop

Baseballpetten zijn dad-rock. Houthakkersoverhemden zijn dad -ock. Gitaarsolo's zijn dad-rock. The Howling Weather heeft het allemaal. En classic rock covers zijn al helemaal dad-rock. Natuurlijk doet Brian Fallon een covertje, en nog wel eentje van de allergrootste dad-rocker aller tijden: Eric Clapton. 'Dit is een nummer dat mijn moeder vaak voor me draaide,' vertelt hij. We hadden het kunnen raden, want de titel ervan staat in zijn nek getatoeëerd: 'Bell Bottom Blues'. Fijne vaderdag hè, ouwe rockers.

Lees de hele recensie

18:42: Milky Chance, nu ook in lang houdbare variant

Pas bij het laatste nummer wordt het echt leuk: een man in het publiek staat zo enthousiast te dansen, dat hij spontaan het halve publiek meekrijgt. De band ziet het ook, en rekt het nummer nog wat op met meer gitaarsolo's en een bonusronde op de conga's. De mondharmonicaman springt op de catwalk, en zakt door zijn knieën voor de solo van zijn leven.

Lees de hele recensie

18:34: The Overslept heeft meer pyro dan Foo Fighters en Pearl Jam bij elkaar

Vlak voor het einde gaat The Overslept met hun publiek op de foto. Ziet er goed uit, volle tent. De tijd zal leren of dat achteraf een document van hun grote hoogtepunt blijkt te zijn of dat ze over twee jaar op het hoofdpodium staan. Maar dan moeten ze echt wel iets bijzonderder worden.

Lees de hele recensie

18:09: Jessie J denkt aan de vaders

Je zou het bijna vergeten: maar gelukkig is daar Jessie J. Pak je telefoon, bel je vader, stuur hem nog een kaartje: het is vaderdag. Jessie verandert ‘Mamma knows best’ alvast in ‘Daddie knows best’.  Vaders met de hele dag een kind op de nek: deze is voor jullie!

Lees de hele recensie

17:30: Tom Walker solliciteert naar een upgrade

Pinkpop is nog lekker van het counterprogrammeren. Wie de hiphop van Ronnie Flex niet trekt, krijgt op Podium 4 lekker ‘echte muziek’, zo wordt Tom Walker geïntroducered. De Britse singer-songwriter heeft net een pan-Europese hit te pakken met 'Leave A Light On', een slimme hit met net dat likje moderene productie om op te vallen. 

Lees de hele recensie

16:08: Ronnie Flex omarmt Pinkpop volledig

Er zijn mensen die hem kennen sinds ‘Energie’, er zijn mensen die hem kennen sinds Expeditie Robinson, sinds ‘Drank en Drugs’ en zelfs al sinds ‘Zusje’. Er zijn meisjes die elke slowjam meezuchten, en jongens die aan het einde in de moshpit springen wanneer eindelijk ook twee traptunes worden gespeeld. Er zijn ook mensen die eigenlijk een hekel hadden aan Ronnie Flex. 

Lees de hele recensie

15:54: Maan; spontaan, vol energie en leuk met kinderen

De sympathiekste show van het weekend komt op naam van Maan. Benaderbaar, spontaan, vol energie en leuk met kinderen. Kijk toch hoe ze die drie kids op het podium trekt, er mee danst en de hele show even checkt of ze het nog leuk hebben. Muzikaal overstijgt het haar deelnames aan programma's als Beste Zangers van Nederland niet. Je hebt toch het idee constant naar covers te luisteren, ook buiten die Natasha Beddingfield cover. Het publiek gaat niet keihard mee, maar ook niet weg. Ach, soms zet je ook de tv zachtjes aan voor wat gezelligheid.

15:28: Liefde is het sleutelwoord bij Michelle David & The Gospel Sessions

Michelle David is vanuit New York via Duitsland in Niew-Vennep beland, waar zemuzikanten Paul Willemsen en Onno Smit van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection aan de arm nam. Samen stripten ze gospel tot op het bot en voegden vervolgens invloeden uit soul, jazz en afrobeat toe. David zelf zorgt voor de gouden strot waar alles om draait.

Lees hier de hele recensie

15:18: Het is nog een beetje vroeg voor Cloves

Cloves heeft het zelf ook door: zo vrolijk dansen als zij gaat het publiek niet lukken. Dus schroeft ze haar eigen energie iets omlaag, en probeert ze het publiek voorzichtig bij haar show te betrekken door meer over de liedjes te vertellen. Dat benaderbare werkt wel: als ze aan het eind van de show zegt dat ze de rest van de dag lekker over het festival rond gaat lopen, krijgt ze nog een extra applaus. 'Kom naar me toe als je me ziet! Ik ben dol op ouwehoeren!'

Lees hier de hele recensie

14:53: Hein Fokker zorgt ervoor dat jij thuis kunt blijven

Dit is Hein. Hein regelt als altijd de zogenaamde clearances (toestemming dat wij concerten mogen uitzenden) voor ons en charmeert de grootste rocksterren ter aarde met zijn Spongebob-shirt. Zo zorgt hij dat jij Foo Fighters op de livestream te zien krijgt, dat je op de luie bank naar Ronnie Flex kunt kijken en Editors op TV mag aanschouwen. Hein kan schitterend vertellen hoe lastig dat soms is en hoe hij het tóch vaak voor mekaar krijgt. Dat deed–ie ook al eens op Lowlands.

12:10: Geen Kooks, wel Di-Rect

De Britse band The Kooks heeft afgezegd voor de Pinkpop zondag. Zanger Luke Pritchard is te ziek om op te treden. Di-Rect valt in. Goed nieuws dus voor Di-Rect fans. Deze kunnen zich om 17.45 uur melden voor het hoofdpodium.