Weet u nog? Pinkpop 2015 en Foo Fighters staat geprogrammeerd als een van de hoofdacts. Maar helaas: zanger Dave Grohl breekt daags ervoor zijn been en Foo Fighters moet verstek laten gaan. Het publiek moet het doen met de belofte dat de rockband later terugkeert. Vandaag werd die belofte ingelost: Foo Fighters sluit de zaterdag af. Maar er stond meer op het programma: Noel Gallagher, A Perfect Circle, Miss Montreal: kortom, voor elk wat wils. Je leest het allemaal hier.

Concert gemist?

 • live updates

  01:46: Foo Fighters is helemaal niet zo grappig

  Wanneer Foo Fighters zich beperkt tot het gloedvol spelen van hun vele anthems, spelen ze moeiteloos elk festivalveld plat. Maar wanneer Dave Grohl zich verplicht voelt ook grapjes te maken, en de band door een moeras van verplichte covers waadt, slaan ze dit jaar op Pinkpop eigenlijk elke plank mis. Zelden bracht de band zoveel gemengde gevoelens teweeg.

  Lees hier de hele recensie

  00:24: Alan Walker maakt een buiging naar zijn overleden meester

  Even nog die ode aan de overleden held Avicii, wiens anthem ‘Without You’ gezegend wordt met een paar zalvende worden. Avicii stond hier zelf een paar jaar geleden, en toen ging het overduidelijk al niet goed met hem. De set die Alan Walker hier neerzet is eigenlijk wat je destijds ongeveer van Avicii gehoopt had.

  Lees hier de hele recensie

  23:52: Noel Gallagher weet hoe je een festival doet

  'Is dit hem? Dit is 'm toch? Ja hè? Ja!' Dé Noel-klassieker waar we allemaal op wachten, natuurlijk: 'Don't Look Back In Anger'. Armen vliegen om schouders, handen schieten (al dan niet met telefoons) de lucht in. De casual fan is hem na 'Wonderwall' al gesmeerd voor een goed plekje bij Foo Fighters, maar sommigen komen speciaal voor deze terug hollen. Slim gespeeld, Noel.

  Lees de hele recensie

  22:38: A Perfect Circle heeft twee gezichten

  Meditatief, zo lijkt het de eerste helft van de set tenminste. Keenan – in lila pak, met paardenstaartjes en zwarte make-up rond zijn ogen – blijft achterop het podium staan. Hij stapt onrustig heen en weer, handen voor zich op schouderhoogte, alsof hij zich klaarmaakt voor een gevecht. Maar A Perfect Circle wil nog niet vechten, maar eerst bedwelmen. 

  Lees de hele recensie

  22:19: The Script laat zien dat de kracht van herhaling niet altijd werkt

  De vierde keer The Script in acht jaar. Dat is vaak. Helemaal als je vandaag weer ziet hoe vreselijk die band is.

  Lees hier de hele recensie

  22:00: De Likt sloopt de zaal als vakkundige hooligans

  Jordy had aan Frank van de Lende beloofd dat hij een on stage tatoeage mocht zetten, mocht hij ooit op Pinkpop staan. Stoer dat dat nu daadwerkelijk gebeurt, maar het haalt de vaart uit de show en zulke flauwigheden heeft De Likt helemaal niet nodig om alles te slopen.

  Lees hier de hele recensie

  21:58: Sevn Alias is zijn honger kwijt

  Twee jaar geleden stond Sevn Alias ook op Pinkpop, samen met Broederliefde. Wie erbij was mag zijn vinger opsteken, maar het was ergens tegenover de headliner op het kleinste podium. Toch was die show een succes, en omdat ie in de tussentijd dikke hits scoorde is deze terugkomst niet gek.

  Lees de hele recensie

  19:41: Nothing But Thieves verwaait onderweg naar de top

  Nothing But Thieves is langzaam onderweg richting de top van de grote festivals. Vorig jaar nog Tolhuistuin, eind dit jaar de AFAS Live. Twee jaar terug nog de buzzband in de tent van Landgraaf, dit jaar vlak voor de écht grote namen op het hoofdpodium. Met een beetje geluk zijn ze over twee jaar sub- of echt headliner. Mits ze onderweg niet struikelen.

  Lees de hele recensie

  19:28: Electroswingkoning Parov Stelar wakkert konijnendans aan

  Electroswing is de beste muzikale uitvinding sinds een holbewoner een gedroogde koeienhuid spande en erop trommelde met zijn lul. De 43-jarige Oostenrijkse Marcus Füreder alias Parov Stelar is de Tiësto van het genre. Hij is de man die slim oldschool swingende bigbands uit de oorlogsjaren samplet en 25 procent versnelt om ze nog wat joliger te maken. Schuif daar een zo plat mogelijke cocktail-deephouse-beat onder, et voila: je hebt een massa hossende festivalgangers die zich ook eens wagen aan de konijnendans. 

  Lees de hele recensie

  19:07: Aurora is te weird voor Pinkpop

  Dan vertelt ze weer een beetje ongemakkelijk een gek verhaaltje met die hoge piepstem: 'Oh! Ik kwam vandaag een mot tegen, die ging ik achterna. Hij viel, en het was net alsof hij aan het breakdancen was. Dat was leuk!' Om zich vervolgens totaal te verliezen in haar volgende liedje. Stay weird, Aurora

  Lees de hele recensie

  18:14: Pinkjes omhoog voor Miss Montreal

  Haar appeal is duidelijk. Ze heeft een lekkere rauwe stem en de lach aan haar kont. Een echte vrouw, die gekke bekken trekt en haar tong naar je uitsteekt. Die ‘hey!’ schreeuwt tegen de security als ze het podium af wil, die haar publiek voordoet dat je vanaf een festival beter kunt brullen dan zingen als je een beetje overtuigend over wilt komen. Zelfs dat kittige glitterjurkje maakt van Miss Montreal gelukkig geen keurige dame.

  Lees de hele recensie

  16:55: Marmozets vlamt, knettert en spuwt

  Op papier heeft Marmozets alles in huis om Pinkpop plat te spelen. Popliedjes verpakt in gillende en knetterende progpunk. En in de praktijk? In de praktijk ook. Krijsend wordt er vroeg gepiekt op dag twee.

  Lees de hele recensie hier

  16:36: Niks aan de hand bij JP Cooper

  Zijn cover van John Lennons 'Jealous Guy' klinkt een beetje alsof de meest getalenteerde leerlingen van de muziekschool een gelegenheidsbandje zijn begonnen voor de bruiloft van de gitaardocent. De pijn is gladgestreken, en dat licht vervreemdende, meeslepende arrangement – een coproductie van Lennon, Yoko Ono en Phil Spector – vereenvoudigd en opgewarmd.

  Lees de hele recensie

  16:35: Walking On Cars gaat in een waas van nietszeggendheid voorbij

  Het is duidelijk waar deze ‘indieband’ de ingrediënten voor vandaag vandaan heeft. Ze zijn eerder op tour geweest als het voorprogramma van The Script, (later vandaag hier te zien) en The Kooks (morgen hier te zien). 

  Lees hier de hele recensie

  14:01: En we zijn weer live!

  LIVEUITZENDING ZATERDAG
  17:05 Parov Stelar
  18:00 Nothing But Thieves
  18:55 A Perfect Circle
  19:50 The Script
  20:45 Alan Walker
  21:35 Foo Fighters
  00:00 Marmozets
  00:50 nog niet bekend

  14:01: Tientallen telefoons gestolen op eerste dag Pinkpop

  Op de eerste dag van Pinkpop 2018 zijn tenminste 53 telefoons gestolen, waarvan de meesten in de moshpit tijdens de show van The Offspring. Dat meldt politie Limburg. De twee daders zijn door de beveiliging gepakt. Pinkpop laat weten dat alle gevonden voorwerpen worden verzameld bij de informatiebalie. 

  Lees het hele nieuwsbericht

  12:51: Foo Fighters van Rubiks Cubes

  Volg Pinkpop op de voet in het dossier