De tijd vliegt! Zo loop je het terrein van Beekse Bergen op, zo is Best Kept Secret 2018 alweer voorbij! Maar eerst de zondag nog. Op het programma: Spoon, Ty, LCD en meer. Veel meer. In dit liveblog hielden we van minuut tot minuut alles bij. Nu vind je er alles overzichtelijk onder elkaar: video's, recensies, en meer. Dit was de zondag van Best Kept Secret 2018.

video: alle concertopnames en livesessies

 • Hier vind je alle video's van concerten en livesessies zodra ze online komen. Check alle video's van Best Kept Secret 2018 hier, met onder andere de shows van Wolf Alice, Downtown Boys en Arctic Monkeys,

  live updates

  01:50 Dit was Best Kept Secret 2018

  01:44 LCD Soundsystem bundelt het beste van Best Kept Secret

  In drie dagen Best Kept Secret komt er een hoop langs. Punk, pop, techno, funk, rock, disco, jazz, r&b. Soms piepjonge bands, soms een oude cultheld die weer op het podium wordt gedragen. Bij het allerlaatse concert van het weekend komt het allemaal in één band samen. De halve muziekgeschiedenis, het plezier, de genres en het perfectionisme. LCD Soundsystem heeft het vanavond allemaal. Lees hier de hele recensie

  01:00 Groots, meeslepend en… ja, hard: Mogwai

  Ze doen het vaker, maar de noise-eruptie na afsluiter ‘We’re No Here’ schuurt en wringt fantastisch. Een betere afsluiter had de niet-LCD Soundsystem-liefhebber niet kunnen wensen. Lees hier de hele recensie.

  23:57 Glitterplaatjespoppers Superorganism maken ideale art school musical

  Ze maken opeens weirde pop in een bandje dat de hele wereld overgaat. Superorganism is een bonte verzameling jonge performers die het liefst hun eigen feestje vieren. En allemaal ontzettend van felle kleuren en de oude spelcomputers houden. Lees de hele recensie. Lees dan!

  23:06 Father John Misty is dood, leve Father John Misty

  Het zat hem soms wat in de weg, die vet aangezette karikatuur die Tillman zichzelf had aangemeten. Tegelijkertijd leunde hij er zwaar op, door soms bijna een kwart van zijn settijd te vullen met geouwehoer. Of je dat nou hilarisch of stomvervelend vond, vandaag laat Father John Misty zien dat hij het al die tijd nooit nodig heeft gehad. Lees hier de hele recensie.

  23:00 Preoccupations wringt de laatste levenslust uit de dag

  Druk is het niet bij Preoccupations op de laatste dag van Best Kept Secret. Zonde, want Preoccupations is echt wel een interessante band. Maar ook wel weer logisch, want echt gezellig gaat het er niet aan toe bij de Canadezen. Lees hier de hele recensie.

  21:19 Unknown Mortal Orchestra spartelt en komt boven

  Wat Ruban Nielson (aka Unknown Mortal Orchestra) van plan was voor de show, werd hem ergens overdag gevraagd. ‘Dronken worden’ antwoordde hij. Een grap natuurlijk. Maar de show begint vanavond wel pas echt op gang te komen als de alcohol vloeit. Lees hier de hele recensie

  21:00 Spoon opent de grote groovefabriek

  Spoon speelt de laatste show van de Europese tour en het is hoorbaar hoeveel kilometers ze erop hebben zitten. De band uit Austin, Texas is al gezegend met strakke muzikanten, maar nu voelen ze elkaar op de microseconde aan. Lees hier verder waarom Spoon zo goed is

  20:50 Waxahatchee weet (alweer) niet te imponeren

  De Five wordt vandaag overheerst door vrouwelijke muzikanten. Van de aftrap bij Pitou, via Vagabon naar misschien wel de meest hooikoortsproof naam van de dag: Waxahatchee. Vier vrouwen op het podium, en laat de gitarist nou net het meest toepasselijke shirt aanhebben: women on the move. Een gegeven dat gisteren opviel, en vandaag nog verder wordt doorgezet. Lees hier de hele recensie

  20:47 De dadaïstische gekte van John Maus

  Heb je ooit John Maus en Hans Teeuwen in dezelfde ruimte gezien? Nee? Verdacht hè? Ja, dat spastische gezwaai, het dadaïstische gebrul, die heerlijk verlopen kop met z’n mond vaak zo ver mogelijk open gerukt: Maus heeft veel weg van de sardonische Eindhovense clown, maar dan met een voorliefde voor stoffige jaren 80 synthetische pop. Lees hier de hele recensie

  20:12 Innemende Rostam kan veel met weinig

  Iets bizars heeft het wel: voormalige lid van wat ooit misschien wel dé grootste indieband van dat moment was en nu onder eigen naam tegenover een paar honderd man in Stage Three. Een verdwaalde successupporter roept nog ‘A-Punk!!’, maar voor de rest wordt er vooral ademloos geluisterd naar de intieme kamerpop van Rostam Batmanglij. Lees hier de hele recensie.

  19:25 Ty Segall nog steeds in topvorm

  Ty Segall begint zijn set waar menig andere band hem dolgraag zou eindigen: met een psychedelisch hardrocknummer van epische proporties. De avond is begonnen, en de lat ligt hoog. Lees hier de hele recensie.

  18:55 Rodriguez is ramptoerisme geworden

  De nasleep van de documentaire Searching For Sugar Man is nog voelbaar. Sixto Rodriguez wordt in de coulissen gespot en er gaat meteen een gejuich op. Het droeve is alleen dat de nu 75-jarige man niet meer in staat is zijn materiaal eer aan te doen. Lees hier de hele recensie.

  17:27 Hinds is het vleesgeworden festivalgevoel

  De vier van Hinds spelen voor hun doen aardig in de maat, giechelen wat af en hebben ook nog een fijn synchroondansje in huis. Lees hier de hele recensie.

  17:19 Gang of Youths gelooft in het grote gebaar

  Schaamteloos klopt hij zich op zijn imposante borstkas. Vol bravoure rolt hij z’n spierballen, terwijl hij brult dat z’n hart ook een spier is die hij zo sterk mogelijk wil maken. Nee, de frontman van Gang of Youths is niet bang voor het grote gebaar. Zie ze gerust als de relirock-Kensington van Australië. Lees hier de hele recensie.

  16:56 Let's Eat Grandma zet hoog in, maar verliest jammerlijk

  Het duo Let's Eat Grandma is al een poosje een grote belofte. Achttien zijn ze, de twee meiden. Het debuutalbum werd opgepikt in de pers, maar deed vervolgens weinig. Nu hebben ze de Kate Bush-sound achter zich gelaten en een electropopafslag gepakt. Ze werken zelfs met engineers van The xx aan de nieuwe plaat. Er wordt hoog ingezet, de liedjes zijn beter en het lijkt nu echt te gaan gebeuren. Wie weet wordt dit zo’n show waarvan je later kunt zeggen dat je erbij was. Dat wordt het niet. De twee weten in Stage Three zelfs hun huidige hit te verpesten, de saxofoonsolo’s zijn flauw, en de ingestudeerde dansjes zo mogelijk nog flauwer. Een jaar geleden op Eurosonic was het nog charmant, nu gewoon niet zo leuk en vooral niet goed genoeg. (Ralph-Hermen Huiskamp)

  16:28 Vagabon empowert de Five

  Vagabon: een soulvolle stem, een drumcomputer en een gitaar die neigt naar lo-fi, maar altijd strak blijft. Ze wil daarnaast een voorbeeldfunctie bekleden. Jonge, zwarte vrouwen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Lees hier de hele recensie.

  16:17 Op wereldreis met de surffunktovenaars van Khruangbin

  De middag is nog maar net begonnen, maar de handen zijn al kapotgeklapt als Khruangbin het grote podium verlaat. Het trio uit Houston, Texas heeft het moment van de dag volledig benut met hun eigenzinnige exotische gitaarpop. Lees hier de hele recensie.

  16:10 Pitou mist intimiteit door zenuwen

  De intimiteit is normaliter het beste wapen van songwriter Pitou. Maar haar zenuwen zitten haar in de weg. Ze probeert het van zich af te bewegen door op en neer te springen. De normaal praatgrage Pitou blijft nu stil. Lees hier de hele recensie.

  15:50 Heb jij de frikandellenvlaai al geproefd?

  Het meest gehypete eten op BKS dit jaar moet wel de frikandellenvlaai zijn. Mirelle Frikandelle legt haarfijn uit hoe deze culinaire revolutie tot stand kwam:

  15:34 UMO en Superorganism in het klein

  Rostam is al langs gekomen met zijn strijkers, maar vanmiddag kun je ook nog Unknown Mortal Orchestra en Superorganism in intieme setting zien bij het 3voor12 sessie stage, naast Stage Two.

  15:04 Zo zag rockhol The Casbah er gisternacht uit

  14:40 Joep Beving mikt op het hart, niet op het hoofd

  De eerste act van de dag is pianocomponist Joep Beving, midden op de dansvloer van Stage Four. Hij trekt die vloer meteen vol. Sceptici zitten hier niet vandaag, alleen maar devote luisteraars, alsof ze zich verzameld hebben voor de bergrede van Jezus Christus zelf. Lees hier de hele recensie.

  12:00: Aan ons zal het niet liggen. We gaan er tegenaan.

  Yes! De hekken gaan open, dag drie, here we come. Beter smeer jij je in, want boy, wat gaat die zon shinen. Maar keer je nog een keer om en check de buit van gisteren:

  Dit was de zaterdag.
  De topacts van zaterdag
  Headliner The National
  Nagenieten van Arctic Monkeys

  Meer Best Kept Secret?

  Hier vind je het hele dossier. Kijk maar!