Oké, nog even nagenieten. Ondanks de volgepakte agenda's van alle dj's op Amsterdam Dance Event, wisten een paar toch nog tijd vrij maken om live op de old school FM ether wat van zich te laten horen. Deze negen sets in 3voor12 Radio waren zo tof, dat we ze hier nog eens voor je hebben verzameld. Wij hebben in ieder geval nu al zin in volgend jaar.

Dave Clarke

Er is geen ontkomen aan Dave Clarke op ADE. 'De Baron’ had natuurlijk een eigen techno-nacht, gaf een electro-dagfeestje met The Egyptian Lover en brengt ondertussen een album uit. Dit was zijn dertiende (!) editie ADE, dus kon hij natuurlijk niet missen in de line-up van 3voor12 Radio. 

Gerd Janson

Hij stond gepland in de Radion, bij Thuishaven en in de Mediahaven. En tussendoor natuurlijk in de 3FM studio in de Gibson Room. Gerd Janson maakt door middel van zijn exotische percussie duidelijk dat hij - net als de zangeres die je hoort in zijn set - on fire is.

Pieter Jansen

Op donderdag was de Utrechtse dj Pieter Jansen bij ons in de studio en die heeft de hele Gibson Room op z’n kop gezet. Als je een fervent festivalbezoeker bent heb je hem vast al eens langs horen komen, want afgelopen zomer stond hij op bijvoorbeeld op Into The Great Wide Open, en op Best Kept Secret. Vroeger was ie een rasechte metalhead, in 3voor12 Radio vulde hij zijn set enkel met killer dansplaten.

Serge (Clone)

Voor iemand als Serge Verschuur is het niet van belang om te staan springen achter de draaitafels. Zoals hij in De Kunst van de DJ vertelt: 'Het visuele is nu heel belangrijk, maar dat is voor mij een randverschijnsel.' De eigenaar van de befaamde Rotterdamse platenzaak Clone en het gelijknamige label liet in 3voor12 Radio horen waarom hij zonder fratsen een icoon is geworden van de Rotterdamse scene.

San Soda

Onze Zuiderlijke buurman San Soda kwam bij 3voor12 Radio in de studio om zijn voorliefde voor eclectische muziekkeuzes aan je te laten horen. De Vlaming staat bekend om zijn supergevariëerde en verrassende dj-sets. Vrijdag stond hij met Antal bij De Omroep en zorgde ervoor dat het dak eraf ging. De dag ervoor had hij gelukkig nog even tijd om langs te wippen en deelde een fijne mix van afro, house, disco, jazz en electro funk.

Stavros

Bij Stavros staat de catchy baslijn centraal. Met vier man op het podium vullen ze de studio en zorgen de Gentse mannen er met z'n allen voor dat de dansvloer begint te stomen. Electronische muziek maken ze, maar bewust met een warme, organische vibe. Ze namen een hele bak instrumenten mee naar de studio van 3voor12 Radio op ADE - van trompetten naar sambaballen en weer terug naar de synthesizers.

Reinier Zonneveld

Waar is de pet? De pet van ket? Reinier Zonneveld hoorde deze opmerking tijdens een feestje, schreef hem op een bierviltje, en maakte er een track van. Een track die nu zelfs hard gaat in China. Vanaf donderdag was de techno-dj overal te vinden op ADE. Maar woensdag stalen wij hem voor een avondje en heeft hij in de uitzending deze set gedraaid. Wanneer hij er op subtiele wijze Madonna's hit 'Beautiful Stranger' doorheen vlecht is het duidelijk: laat dat weekend maar komen!

Detroit Swindle

Het gaat alle kanten op met Detroit Swindle. Van stoffige funk en indie naar jazz en bedwelmende afrobeat. Zaterdag stond het Amsterdamse duo in de Claire met gelijkgestemden van hun label Heist Recordings, plus gasten Pender Street Steppers en Kornél Kovács. Kun je na deze ADE-set nog geen genoeg van ze krijgen? Check dan ook hier hun mix voor de perfecte zondagochtend in de Sunday Snooze.

Patrice Baumel

De Duitse Amsterdammer maakt techno waar je met je ogen dicht de hele nacht op kunt dansen en is de man achter de absolute knaller van een plaat Glutes. Hij omschrijft zijn muziek zelf als "techno voor volwassenen", en je mag zelf oordelen of je daar klaar voor bent.