Programmering 3voor12-sessies Where The Wild Things Are

Woon de kleinschalige opnames bij in de Saffraan

Flip Kloet ,

Dit weekend worden er weer 3voor12-sessies opgenomen tijdens Where The Wild Things Are Festival. In het buurthuis van het bungalowpark schuiven de meest uiteenlopende acts aan voor een openbare sessie. Lees hieronder wie je wanneer kan verwachten.

Zaterdag

12:00 – Jarryd James
Australische singer-songwriter en producer Jarryd James scoorde afgelopen jaar een flinke hit nadat hij zijn EP uitbracht. Het nummer 'Do You Remember' sprong er zo uit dat het direct in de hitlijsten belandde in binnen- (3fm-megahit) en buitenland (N. 2 Australische single chart).

13:00 – Whitney
Als je de single van Whitney hoort, schat je ze ongetwijfeld ouder in dan ze in werkelijkheid zijn. Nadat de band ‘Smith Westerns’ uiteen viel, sloegen twee oud-leden de handen ineen voor een nieuw project. Het resultaat? Twee jonge gasten met een ongelooflijk volwassen westerngeluid.

14:00 – King Gizzard & The Lizzard Wizard
Zeven Australiërs die niet bang zijn om hun psychedelische rock te overspoelen met een stortvloed aan mondharmonicapartijen, dwarsfluiten en fuzzy gitaargeluiden. Toch kent de formatie zeker ook een zachtere kant die mooi naar voren kwam op het laatste album ‘Paper Mâché Dream Balloon’.

15:00 – White
De heren uit Glasgow veroveren muzikale harten met hun singel ‘Living Fiction’ en tijdens de openingsavond van Eurosonic zetten deze Britten het publiek al volledig op scherp. Shows van White op een podium óf in de studio staan garant voor memorabele momenten.

16:00 – Dan Deacon
Een aparte verschijning, performer en indie-electro producer in hart en nieren. Deze electro-eindbaas krijgt de raarste dingen voor elkaar tijdens zijn shows: polonaises, dance battles, meditatie. Verwacht een sessie vol dansbare, melancholische melodieën, héél veel baslijnen en ongetwijfeld verrassende interactie met het publiek.

17:30 – Canshaker Pi
Ongepolijst en verpletterend. Canshaker Pi is 12van3voor12-talent omdat ze keer op keer ijzersterke garagepopshows neerzetten. Op Noorderslag belandden ze zelfs in onze top 10.  Met twee leden van ‘Palio Superspeed Donkey’ in deze jonge formatie en een sterke nieuwe EP op zak wordt deze sessie ongetwijfeld een succes.

Zondag

12:00 – Indian Askin
Catchy en energieke 90’s-Rock in het kwadraat. Dat is kort gezegd waar de Indian Askin EP voor staat. Wederom een band die tijdens ESNS16 bewees een geweldige performance te hebben. En dan hebben ze ook nog eens hilarische teksten.

14:00 – Nathaniel Rateliff & The Night Sweats
Rateliff en band zijn bekend van het gospelachtige nummer ‘S.O.B.’, waarin hij op vriendelijke klanken verzoekt hem een drankje te overhandigen. ‘Son Of A Bitch, hand me a drink’, aldus Rateliff. Het laatste album is een melange van blues, gospel en country-invloeden, waarin de soul van deze genres samen komen.

15:00 – Bob Moses
Twee Canadezen leverden vorig jaar een pop-house album dat werd uitgeroepen als Album van de Week. De producers weten dan ook dondersgoed hoe je elektronische geluiden en catchy vocalen moet samenbrengen in een volmaakte en melodieuze houseproductie.

16:00 – The Holydrug Couple
Synths, drums, gitaarrifjes gecombineerd met een dijk aan reverb. Zo bouwt de Chileense psychedelische rocker, oprichter en muzikale duizendpoot, Ives Sepulvéda naar hoogtepunten tijdens zijn shows. Simpel, maar het werkt elke keer weer.

17:00 – Baio
Baio, bassist van Vampire Weekend, verblijdde zijn fans vorig jaar met  het electropop album ‘The Names’. Na enkele EP’s was het in september toch echt tijd voor zijn eerste solo-album. Het kan alle kanten op gaan tijdens zijn sessie, als je dat album mag geloven. Popliedjes, voorzichtige techno-tracks, om vervolgens weer elektronisch uit de bocht te vliegen. We zullen het zien. 

18:00- Death Alley
We hebben overduidelijk gekozen voor een stevige afsluiter. Hoezo dan? “Vuist in de lucht, pik in je hand”, meldt de zanger in een interview en dat vat het wel zo'n beetje samen. Death Alley brengt een combi van old school boogie- en hardrock op het album ‘Black Magick Boogieland’ en we voor de laatste sessie verandert de Saffraan dan ook in een heuze Tarantino-bar.