Nooit meer een Dixi en de hele nacht door op Park 21 in Haarlemmermeer

‘Dit moet een festivalterrein worden dat zich gaat onderscheiden van andere locaties.’

Klaas Bakker ,

Er ligt nu nog een groot weiland met onder andere een enorm baggerdepot, maar de gemeente Haarlemmermeer heeft grootse plannen voor een terrein tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep, Park 21. Naast een themapark voor toeristen zou er een enorm festivalterrein moeten komen. Het hele gebied is twee keer zo groot als Central Park in New York, dus we hebben het niet over een paar voetbalveldjes. De plannen lopen al jaren, maar het lijkt erop dat er nu schot in de zaak zit. En als het aan wethouder Thom Horn ligt hoeven we nooit meer op een Dixi te zitten en feesten we door tot ver na middernacht. In 3voor12 Radio op 3FM reageerde hij bij Roosmarijn op alle geruchten: ‘We gaan de zaak niet meteen om 11 uur stil zetten’.

Een nieuw festivalterrein dus, voor meer dan 100.000 bezoekers en daarmee een concurrent voor bijvoorbeeld Spaarnwoude (Dance Valley), Biddinghuizen (Lowlands) en Landgraaf (Pinkpop). Uniek in Limburg is de eigen riolering rond de draf- en renbaan in Landgraaf, zodat er geen dixi’s nodig zijn. Als het aan wethouder Horn ligt, is dat unieke verleden tijd als het terrein in de Haarlemmermeer wordt opgeleverd. ‘Het zit allemaal nog in de ontwerpfase, maar ga er maar van uit dat we zorgen dat zaken als riolering en andere infrastructuur meteen goed geregeld zijn’.

Op de vraag of we een eindtijd ná 23:00 uur kunnen verwachten, antwoordt de wethouder hoopvol: ‘Het is in ieder geval een plek waar weinig overlast van ervaren zal worden. Er zullen altijd grenzen zijn aan wat we met elkaar afspreken, maar we gaan de zaak niet meteen stil zetten om 11 uur. Die mogelijkheden moeten we ook benutten. Ik ga er vanuit dat dit een terrein wordt dat zich zal onderscheiden van andere festivallocaties.’

De gemeente Haarlemmermeer spreekt met onder andere grote festivalorganisatoren als Mojo en ID&T. Die laatste kennen ze bij de gemeente goed, omdat zij al jaren Mysteryland binnen de gemeentegrenzen organiseren. Dat festival lijkt een beetje uit z’n jasje te groeien, aldus de wethouder. “We merken dat er in de regio behoefte is aan een groter terrein. Mysteryland is met 100.000 bezoekers in twee dagen een groot festival, maar kan niet meer uitbreiden. ‘Wij denken dat dat grootschaliger moet kunnen en die aantallen ruimschoots moet kunnen overtreffen. De camping moet daar ook zeker plek voor krijgen'.