3voor12 Niet Te Missen Podcast (week 19)

O.a. Mr. Probz, Metronomy en Dua Lipa

Redactie 3voor12 ,

In één uur helemaal bijgepraat met de nieuwste muziek in het Niet-Te-Missen uur, elke donderdag van 23.00 tot 24.00 uur in 3voor12 Radio op 3FM. Gemist? Dan kan je het gewoon terugluisteren als podcast. Deze week hoor je onder andere nieuwe tracks van o.a. Mr. Probz, Metronomy en Dua Lipa.

1. Justin Timberlake - 'Can’t Stop The Feeling'
Met dank aan superproducer Max Martin (hits voor Britney Spears, Backstreet Boys, N Sync) is dit de meest aanstelijke lente soundtrack van 2016. Het wordt los gereleased als soundtrack voor de animatiefilm Trolls. Justin timberlake treedt ook op in de pauze van de finale van het Eurovisie Songfestival komend weekend.

2. Radiohead - 'Numbers'
A Moon Shaped Pool, het surprise album van Radiohead, is deze week het 3voor12 album van de week. Dit gedragen 'Numbers' is een van de vele hoogtepunten op dit donkere groeialbum.Lees hier meer over het album.

3. Mr. Probz - 'Fine Ass Mess'
Foutje van Spotify, een kwartiertje stond deze surprise single online op woensdagmorgen. Genoeg tijd om het wereldwijd te lekken. De Nederlander achter de wereldhits 'Waves' en 'Nothing Really Matters' schreef dit keer eens geen ballad, maar een soulvolle uptempo lentetrack die doet denken aan John Legend meets Curtis Harding.

4. Warhaus - 'The Good Lie'
Maarten Devoldere is een van de twee frontmannen van het Belgische Balthazar. Nu gaat hij solo onder de naam Warhaus, dit is de eerste sfeervolle single van zijn nieuwe project, dat tussen Cohen en Gainsbourg zweeft. In september verschijnt het debutalbum van Warhaus: We Fucked A Flame Into Being, een quote uit Lady Chatterly’s Lover, de schandaalroman van de Engelse romancier D.H. Lawrence over een allesverzengende liefde tussen een arbeider en een aristocratische vrouw

5. Dua Lipa - 'Hotter Than Hell'
Op Eurosonic tipten we bij 3voor12 al Dua Lipa na haar prima showcase op ons podium. Nog niet wetende dat haar single 'Be The One' een van de meest gedraaide singles van get afgelopen half jaar zou worden. Ook deze nieuwe single van de Britse popster heeft alles in zich om hoge ogen te gaan gooien.

6. Isaac Tichauer - 'Higher Level' (Bicep Remix)
Op dit moment hoor je op alle goede feestjes deze track, te herkennen aan het omroepbericht 'On A Higher Level’. Oorspronkelijke maker is de Australische producer en DJ Isaac Tichauer, het Londense producersduo Bicep zorgde voor de finishing touch met de remix, die de track twee keer zo goed heeft weten te maken.

7. St. Tropez - 'I Wanna Live In St. Tropez'
The Band Formerly Known As Go Back To The Zoo wil tegenwoordig door het leven gaan als St. Tropez. Met ook een wijziging in frontmanschap, want in garagerock band St Tropez pakt Lars Kroon in grotere mate de spotlights.

8. Adele - 'Send My Love (To Your New Lover)'
Het opvallendste liedje van het laatste Adele album 25 is nu de derde single. Het uptempo nummer is net als de nieuwe Justin Timberlake geschreven door hitmachine Max Martin.

9. Metronomy - 'Old Skool'
'The Look' en 'Loveletters' zijn nummers waar je Metronomy van kunt kennen. De Londense indieband is alweer toe aan hun vijfde album Summer 08, dat 1 juni uit komt. Dit is de eerste single, compleet met scratches alsof het weer 1980 is.

10. Storsksky - 'Saboteur'
Pinkpop openen, op de Zwarte Cross spelen en de drummers van Triggerfinger en De Staat op je plaat mee laten spelen. Geen slechte score voor het afstudeerproject van zanger en gitarist Michiel Claessen. Dit is de eerste officiële single.

11. Faces On TV - 'Travelling Blind'
Bij onze bevriende Zuiderburen van Studio Brussel gaat het hard met Faces On TV. Ook deze nieuwe single krijgt in Belgie weer veel airplay. De tweede Belgische track in deze Niet Te Missen en tevens een track waar Maarten Devoldere (zie Warhaus hierboven) bij betrokken is geweest in de studio.

12. Julia Jacklin - 'Pool Party'
Een vleugje country nu, van de Australische Julia Jacklin uit de Blue Mountains. Ze zag op haar tiende een docu over Britney Spears en dacht bij haarzelf: “Kut, op haar twaalfde was Britney al een heel eind op weg, ik ga ook zingen, want ik loop achter”. Inmiddels is na vele omzwervingen singer-songwriter Julia Jacklin nu 25. Dit is de single van haar debuutalbum Don’t Let The Kids win.

13. WHITE - 'Fight The Feeling'
De Britse glampopband WHITE had het erg naar hun zin op Eurosonic in Groningen en Where The Wild Things Are, waar ze al sessies voor 3voor12 deden. Puntige punkpop in een strak single format, moeilijk om stil bij te blijven staan. In juli op het Rotterdamse Metropolis te vinden. Biertje?

14. Basenji - 'Can’t Get Enough'
In het kielzog van Flume steken er in Sydney meer talentvolle producers hun kop boven het maaiveld. Op het Australische label Future Classic, waar ook Flume, Hayden James en Chet Faker hun onderkomen hebben is Basenji er eentje om in de gaten te houden, zeker met deze poppy trap-track.