ESNS16: Line-up 3voor12-podium Noorderslag 2016 bekend

The Great Communicators, Canshaker Pi, Klangstof, Sevn Alias, Polynation en De Likt op 3voor12-podium in Oosterpoort

Freek Verhulst ,

Vorige week maakten we de line-up van ons eigen podium op Eurosonic al bekend, vandaag is stellen we onze zes namen voor Noorderslag aan je voor. The Great Communicators, Canshaker Pi, Klangstof, Sevn Alias, Polynation en De Likt zullen op ons podium in Oosterpoort spelen, op zaterdag 16 januari tijdens het Nederlandse showcasefestival.

The Great Communicators
Popronde-organisator Mischa van den Ouweland noemde ze vorig jaar tijdens de Popronde al "de beste act van het jaar", maar het zou zomaar kunnen dat The Great Communicators volgend jaar opnieuw een gooi naar die titel doet. Begin 2016 komt namelijk het in Kytopia opgenomen debuutalbum van de indieband uit Den Haag en Amsterdam. Daarop staan ongetwijfeld meer van de catchy zanglijntjes en strakke gitaarpartijen die je al van ze kunt horen op de vorig jaar verschenen EP Bide Your Time.

Canshaker Pi
Deze vier Amsterdammers maken garagerock met af en toe een gezonde knipoog, en mogen Tim Knol al tot hun fans rekenen. De rauwe gitaarsongs doen denken aan acts als Cage The Elephant en Dinosaur Jr. De helft van de band zou je trouwens nog kunnen kennen van Palio Superspeed Donkey.

Klangstof
Klangstof is het zijproject van Moss-bassis Koen van de Wardt, waarin hij de liedjes kwijt kan die "te vaag en moody voor Moss" zijn. Dat levert spannende, dynamische gitaarpop op met subtiele elektronica, waarin het Radiohead van In Rainbows doorklinkt. Na gigs op Grasnapolsky en Best Kept Secret staan ze in januari dus op ons Noorderslag-podium en een debuutalbum is onderweg.

Sevn Alias
Hij rapt mee op SBMG-hit Mandela en hij zit op de nieuwste single van Hef, maar zijn eigen single Ma3lish zit inmiddels ook al over de miljoen views op YouTube. Hij tekende daarnaast voor de succesvolle mixtape TWENTYFOURSEVN en een veel besproken 101Barz-sessie, dus is de rapper uit Almere momenteel de man-to-watch in de Nederlandse hiphop.

Polynation
Dit Haarlemse duo maakt warme elektronische muziek die op EP Allogamy klinkt als een soort tropische techno, vermengd met invloeden van acts als Bonobo en Caribou. Live gebruiken Hessel Stuut en Stijn Hosman analoge synths en livedrums, waardoor de performance net zo dynamisch als hun muziek. 

De Likt
Dansbare elektronische beats, Rotterdamse rap en een Aux Raus-achtige liveshow? Ja, dat bedoel ik. De Likt scoort met dat nummer momenteel een hitje, maar op het selftitled debuut staat nog veel meer van zulk catchy songmateriaal met een Rotterdamse variant op de De Jeugd Van Tegenwoordig-humor. Want Amsterdam, daar heeft frontman Jordy Dijkshoorn niet zo heel veel mee.