3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 30) 3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 30)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Foals, Wilco, CHVRCHES, Kurt Vile en Future

, Redactie 3voor12

3voor12 Niet Te Missen-podcast (week 30)

In een uurtje bijgepraat met o.a. Foals, Wilco, CHVRCHES, Kurt Vile en Future

Redactie 3voor12 ,

Ook vanuit het Nijmeegse Valkhof Festival maakte Roosmarijn weer een uur Niet Te Missen-radio met de allerbeste tracks van de afgelopen week. Laat je in een uurtje bijpraten met de belangrijkste, tofste of meest bijzondere maar altijd gloedjenieuwste muziek die de afgelopen week op onze radar is verschenen. Deze week schotelt Roosmarijn je onder andere Foals, Wilco, CHVRCHES en Meow the Jewels voor.

3voor12 Niet Te Missen, iedere donderdagavond in het laatste uur van 3voor12 Radio (van 21.00 tot 00.00 op 3FM).
Heb je Niet Te Missen op de radio toch onverhoopt gemist? Dan hebben we 'm ook voor je als podcast:
Abonneer je hier op de Niet Te Missen-podcast via iTunes of hier via de RSS-feed.

1. FOALS - MOUNTAIN AT MY GATES
Wat. Een. Plaat. Het nieuwe vierde Foals album heet What Went Down en verschijnt op 28 augustus. Mountain At My Gates is ontstaan tijdens het prutsen in de studio. Yannis van Foals zat maar wat te pielen in de studio op zijn mobiele telefoon en ineens ontstond deze gitaarriff. Vervolgens de lyrics, dat was ook een knap staaltje creatief schrijven zonder na te denken, anders zou ie niet Mountain At My Gates hebben verzonnen, wat letterlijk berg tegen of voor m’n deur betekent.

2. CHEMICAL BROTHERS - BORN IN THE ECHOES
Van het 3voor12 album van deze week, met de stem van de Schotse zangeres Cate Le Bon. Hun show op Glastonbury vorige maand beloofde veel goeds voor Lowlands.

3. WILCO - RANDOM NAME GENERATOR
Helemaal uit het niets dropte Wilco een compleet nieuw GRATIS album met de opvallende titel Star Wars. Opvallend omdat de eigenaren van het Star Wars merk niet vies zijn van een rechtzaakje hier of daar als hun naam of beelden worden gebruikt. Het is een kort album, maar net over een half uurtje, duidelijk gemaakt omdat ze het leuk vonden om te maken.

4. CHVRCHES - LEAVE A TRACE
Het eerste teken van leven richting het tweede album Every Open Eye, dat op 25 september verschijnt. Iets minder dramatisch en over de top met groot synthesizer werk, maar overduidelijk nog steeds Chvrches.

5. KURT VILE - PRETTY PIMPIN’
De lijzige, langharige troubadour is terug met Pretty Pimpin’, de openingstrack van zijn aanstaande album B’lieve I’m Going Down, dat eind september verschijnt. Het is alweer zijn zesde album sinds zijn vertrek bij War On Drugs in 2008.

6. FUTURE - WHERE YA AT (FEAT. DRAKE)
Van zijn nieuwe album DS2, de hele volgende week 3voor12 album van de week! DS2 is de sequel op zijn doorbraak mixtape Dirty Sprite uit 2011.

7. SLEAFORD MODS - NO ONE’S BOTHERED
Jason Williamson heeft weer een heel album volgeluld, sarcastisch genoemd Key Markets. De twaalf tracks leveren bij vlagen weer zeer vermakelijke momenten op, zoals in No One’s Bothered. Key Markets verschijnt op 24 juli.

8. KWABS - LOOK OVER YOUR SHOULDER
De opvolger van zijn FIFA 2015-hit Walk. Look Over Your Shoulder is geproduceerd door de electronische popproducer SOHN, en dat hoor je heel duidelijk.

9. SEVEN DAVIS JR. - BE A MAN
Prince vs. Michael op het album van deze housezanger.

10. SEINABOY SEY - PRETEND
De nieuwe single van de Zweedse zangeres die bekend werd met Younger. Iets meer uptempo, maar een heel old school feel door haar zang. Is het weer een hit?

11. MEOW THE JEWELS - MEOWRLY
El-P en Killer Mike houden van poezen, daarom is het laatste Run The Jewels album helemaal ge-kat-i-fi-ceerd. De lyrics blijven hetzelfde, de beats zijn 100% gecertificeerde kattensamples.

12. YOUNG THUG - PACIFIER
Young Thug knalt gewoon door na zijn album Barter met twee nieuwe nummers deze week. Pacifier is geproduceerd door Mike Will Made It, de producer die we eerder deze week al uitgebreid in het zonnetje zetten.

13. FUZZ - RAT RACE
Nieuwe muziek van onze favoriet Ty Segall, die samen met Charlie Moothart de band Fuzz vormt. Rat Race is de opwarmer voor album II, dat de San Francisco garagepunkers in oktober uitbrengen.

14. YOUTH LAGOON - THE KNOWER
De eigenzinnige Trevor Powers slaat met Youth Lagoon een iets andere weg in. Het resultaat is prachtig. Voorloper van het album Savage Hills Ballroom.

15. MARK RONSON - I CAN’T LOSE (LINDSTROM EDIT)
Is het nu echt zomer? Dan kan deze ontzettend vrolijke Mark Ronson remix eindelijk op de BBQ. Oh yeah, all right!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12