3voor12 sessies op London Calling loves Concerto: o.a. Jake Isaac, Lonelady en Palace

Intieme sessies op het nieuwe festival, meer namen worden nog aangekondigd

Cécile van Wijnsberge en Sjoerd Huismans ,

London Calling, het ontdekfestival dat traditiegetrouw altijd in Paradiso plaats vindt, komt dit weekend buiten spelen! En wel ter gelegenheid van een speciaal jubileum: platenzaak Concerto bestaat 60 jaar. De twee werelden van London Calling en Concerto komen samen in een zeer gevarieerd programma. 3voor12 is natuurlijk van de partij: op London Calling loves Concerto nemen we sessies op met een selectie acts uit de line-up, voor slechts een beperkt aantal toeschouwers. Naderhand zijn die sessies allemaal te zien en te horen op de website én in 3voor12 Radio. Wie kun je straks in een unieke intieme setting gaan zien? Bekijk de eerste namen hieronder.

De 3voor12 sessies op London Calling loves Concerto (zaterdag 16 en zondag 17 mei) vinden plaats tussen 13:00 en 18:00 uur. Ze zijn gratis toegankelijk voor bezoekers van het festival, maar de capaciteit is zeer beperkt. Wees dus op tijd! Meer namen en het tijdschema worden nog bekendgemaakt.

Nog geen kaarten voor London Calling loves Concerto? Abonneer je dan op de 3voor12 nieuwsbrief en luister deze week naar 3voor12 Radio om kans te maken op kaarten. En ook als je naast het net vist heb je nog geluk: na het festival kun je al onze sessies vanuit je luie stoel terug kijken, hier op de website en in 3voor12 Radio.

Hierbij het schema, daaronder meer info over de artiesten:

Zaterdag:
13:30 uur - Steve Smyth
16:00 uur - Jake Isaac
17:00 uur - Palace
17:45 uur - Kevin Morby

Zondag:
12:30 uur - Best Coast
13:30 uur - Holy Holy
14:30 uur - Eaves
15:30 uur - Flo Morrissey
16:30 uur - Nothing But Thieves
17:30 uur - Lonelady

De eerste namen voor de 3voor12 sessies op London Calling loves Concerto

Jake Isaac
De Britse Jake Isaac maakt stuwende folksongs, getekend door zijn karakteristieke, rauwe soulstem. Op Motel Mozaique gaf de singer-songwriter zo’n indrukwekkend optreden, dat hij met gemak de top 3 van onze lijst met hoogtepunten haalde. Op dat festival speelde hij een van zijn songs volledig akoestisch midden in het publiek, een bijzonder intiem moment in een ijzersterke set. Dat belooft veel goeds voor de sessie die we op London Calling loves Concerto met Isaac gaan opnemen: hopelijk nog zo’n intiem hoogtepunt.

LoneLady
De funky elektronische grooves (met ook de nodige Engelse post-punk) van deze artieste uit Manchester trekken al sinds 2010 de aandacht, toen LoneLady met het debuutalbum Nerve Up kwam. Haar grootste hit scoorde ze echter dit jaar met Groove It Out, afkomstig van het nog beter besproken tweede album Hinterland. Spannend, kunstzinnig én dansbaar.

Palace
Dit Londense viertal verscheen vorig jaar op de rader met hun gehypete EP Lost In The Night. Daarop hoor je zomerse, laidback gitaarliedjes met blues-invloeden en een hoorbare liefde voor Jeff Buckley. De Britten hopen je te verleiden met subtiele melodieën en schemerachtig gitaarwerk. De tweede EP is inmiddels onderweg, maar voor het zover is hebben wij de band gestrikt voor een sessie waarin hun ultiem relaxte muziek optimaal tot zijn recht zal komen.

Kevin Morby
De Britse Kevin Morby vertelt muzikale verhalen in de traditie van Bob Dylan en Lou Reed, met simpele, sterke liedjes die zeer tot de verbeelding spreken. De singer-songwriter kun je kennen van zijn vorige bands The Babies en Woods. Op zijn laatste soloalbum Still Life zijn naast Dylan en Reed ook invloeden uit de Britpop te horen, met jangly gitaarpartijen en af en toe een orgeltje. Maar bovenal staat bij Morby de song centraal; ongecompliceerd, onverbloemd en oprecht.

Flo Morrissey
Familie van? Niet dat wij weten, maar deze jonge Britse is desondanks een grote belofte. Alles aan haar oogt alsof ze zo uit de late jaren ’60 is gestapt. Ook op haar eerste single Pages Of Gold hoor je die invloed: haar geluid is dromerig en mysterieus, soms grenzend aan psychedelisch, dan weer folky. Kenmerkend zijn die engelachtige harp en haar fluwelen stemgeluid. Het is dan ook geen verrassing dat ze Vashti Bunyan noemt als een van haar inspiratiebronnen, maar ook Jeff Buckley en Billie Holiday rekent ze tot haar muzikale invloeden.

Holy Holy
Twee muzikanten uit verschillende steden in één act: dat is Holy Holy. Singer-songwriter Timothy Carroll uit Brisbane en gitarist/componist Oscar Dawson uit Melbourne ontmoetten elkaar toen ze beiden als leraar Engels in Zuidoost-Azië werkten. Ze spelen folkrock volgens het boekje, denk bijvoorbeeld aan Midlake. Luister The Pacific EP nu op de Luisterpaal:

Eaves
Deze Engelse singer-songwriter kwam dit jaar met het album What Green Feels Like. De titel zegt het eigenlijk al: melancholische folk in de stijl van Villagers en Bon Iver is wat we kunnen verwachten. Toch werd Joseph Lyons a.k.a. Eaves ook beïnvloed door progressieve rock en zelfs metal (Mastodon!), en héél af en toe hoor je dat nog wel degelijk.