Nieuw op 3voor12 Radio: Kendrick Lamar, Big Data en San Cisco

Tame Impala met Let It Happen 3voor12 Single van de Week

Christiaan Walraven ,

De drie nieuwe tracks op de 3voor12 Radio playlist zijn van de Californische rapper Kendrick Lamar, de Australische indiepopband San Cisco en van de New Yorkse elektronische rockband Big Data. Tame Impala hoor je dagelijks met hun 3voor12 Single van de Week Let It Happen.

Komende week hebben we live in de studio dinsdag de Britse singer-songwriter Marika Hackman. Verder geven we kaarten weg voor 3voor12 Presenteert... St Vincent in Paradiso, het festival Best Kept Secret in de Beekse Bergen, nieuwe Britse popgrootheid James Bay in Paradiso, De Amerikaanse hyperapgroep Migos en de Australische indiepopband San Cisco.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Tame Impala - Let It Happen (Modular)
Frontman Kevin Parker van Tame Impala is die psychedelische dude die je op het laatste album van Mark Ronson hoort in tracks als Daffodils. Met zijn band brak hij in 2012 door met het vorige album Lonerism, met daarop de single Elephant. Wanneer het derde album komt, is nog niet bekend. Maar vast voor Lowlands, waar de Australiers reeds geboekt zijn.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Kendrick Lamar - King Kunta (Universal)
Een week eerder dan gepland verscheen maandagochtend ineens het album van de jonge maar enorm toonaangevende Amerikaanse rapper Kendrick Lamar. Een album dat leunt op jazz en funk, wat ook duidelijk hoorbaar is in deze nieuwe single, die eindigt met de wijze woorden van George Clinton’s legendarische funkband Parliament: “We want the funk”.

Big Data - Dangerous (Warner)
In de tijden waarin mensen bang zijn bespied te worden door de NSA komt Big Data met een fijn elektronisch rocknummer dat die angst goed vertaalt. In Dangerous komt naar voren hoe iemand die mensen zit te bespieden op internet zelf bekeken wordt door de overheid en wordt aangeklaagd. Echt een nummer dat alleen in dit decennium gemaakt had kunnen worden.

San Cisco - Too Much Time Together (PIAS)
Vorige week verscheen het nieuwe album Gracetown van San Cisco. Daarmee begint de band zich inmiddels op te werpen als de Australische hofleverancier van vrolijke, dansbare indiepop. Probeer maar eens chagrijnig te blijven na het horen van hun nieuwe single Too Much Time Together. Onmogelijk.

Verder nog op de playlist:

Satellite Stories - The Trap (TCBYML, 2e week)
Kanye West ft. Allan Kingdom & Theophilus London - All Day (Universal, 3e week)
Wolf Alice - Giant Peach (Dirty Hit, 3e week)
Jacco Gardner - Find Yourself (Excelsior, 4e week)
Afterpartees - Red Bull (Excelsior, 4e week)
Florence & The Machine - What Kind Of Man (Universal, 5e week)

3voor12 Album van de Week
Tobias Jesso Jr. - Goon (Beggars)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond tussen 22 en 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer​