Nieuw op 3voor12 Radio: Jamie xx, The Miseries en Hudson Mohawke

Jamie xx ft. Romy Madley-Croft met Loud Places 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Nieuwe singles deze week op 3voor12 Radio van de Britse producer Jamie xx, de Schotse producer Hudson Mohawke en de Nederlandse garagerockband The Miseries. Jamie xx featuring Romy Madley-Croft hebben de 3voor12 Single van de Week met Loud Places.

Maandag is de Nederlandse elektronica act Palmbomen II te gast, woensdag staat de Nederlandse psychedelische popband The Mysterons op de speelplaats. In de prijzenpot deze week onder meer passe-partouts voor het Rotterdamse festival Motel Mozaique en kaarten voor het dancefeest Kingsday op Koningsdag.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Jamie xx ft. Romy Madley-Croft - Loud Places (V2)
Jamie Smith is bekend van de Britse indietronica band The xx. Maar hij maakt solo al geruime tijd danceproducties. Vier jaar terug maakte hij al eens het remixalbum We're New Here samen met de Amerikaanse jazzdichter Gil Scott-Heron. De track Take Care van Drake featuring Rihanna is gebaseerd op het nummer I'll Take Care Of U van dat remixalbum. In juni komt het nieuwe soloalbum van Jamie xx, In Colour. Op deze single hoor je ook Romy Madley-Croft, medebandlid van The xx zingen. De sample waar Loud Places op is gebaseerd is de seventies track Could Heaven Ever Be Like This van jazz fusionzanger Idris Muhammad.

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

The Miseries - Misery (Excelsior)
Omdat ze The Miseries heten, moest er ook een liedje komen dat Misery heet, vond Tim Knol. Met zijn garagerockbandje brengt de singer-songwriter uit Hoorn op 3 april zijn debuutalbum als band uit en daarna rocken ze alle zaaltjes plat. Naast dit lijflied staat daar ook de single Skinflint op, die je al eerder 's avonds op 3FM hoorde.

Hudson Mohawke ft. Irfane - Very First Breath (V2)
De Schotse producer Hudson Mohawke werd beroemd door zijn samenwerking met Lunice als TNGHT. Zo werd hij een van de pioniers van het dancemuziek genre trap. Nu komt hij solo terug met een nummer samen met de Franse zanger Irfane. Dit nummer staat op Hudmo's tweede soloalbum Lantern, dat 16 juni uitkomt.

Verder nog op de playlist:

Big Data - Dangerous (Warner, 2e week)
Kendrick Lamar - King Kunta (Universal, 2e week)
Tame Impala - Let It Happen (Modular, 3e week)
Satellite Stories - The Trap (TCBYML, 3e week)
Kanye West ft. Allan Kingdom & Theophilus London - All Day (Universal, 4e week)
Wolf Alice - Giant Peach (Dirty Hit, 4e week)
Jacco Gardner - Find Yourself (Excelsior, 5e week)

3voor12 Album van de Week:
Kendrick Lamar - To Pimp A Butterfly (Universal)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 22.00 tot 01.00 uur (en vanaf 1 juni van 21.00 tot 00.00 uur) met Roosmarijn Reijmer op 3FM