Primeur: nieuwe single PAUW - Visions

Psychrockband werkt met master-engineer The Black Keys

Timo Pisart ,

Primeur: beluister hieronder de nieuwe single van de psychedelische rockband PAUW. Visions is meteen 3voor12 Single van de Week. Het spacey Visions verwijst zowel naar de Beatles als de Hubble-ruimtetelescoop en is de voorbode van het debuutalbum, dat eind oktober moet verschijnen. De band werkt daarvoor met de master-engineer van The Black Keys. "Hij doet het voor een vriendenprijsje!"

Vanavond in 3voor12 Radio op 3FM was voor het eerst Visions te horen, de nieuwe single van PAUW. De psychedelische rockband uit Twente schreef het nummer aanvankelijk in opdracht van De Wereld Draait Door als ode aan de vijfentwintigjarige Hubble-ruimtetelescoop. “Van mythologieën tot het hiernamaals en de ruimte: dat soort onderwerpen fascineren ons. Maar inmiddels is Visions geëvolueerd tot iets heel anders”, aldus zanger Brian Pots. “Het gaat erover dat je probeert het onmogelijke mogelijk te maken. Ik verwijs ook naar The Beatles met een knipoog naar ‘Lucy in the sky’, het zijn toch onze grote helden en die vereren we graag.”

PAUW gooide eind vorig jaar al hoge ogen met een debuut-EP en veelheid aan shows op de Popronde. Daarna bekroonden wij de band tot 12van3voor12-talent, waarop de groep op zo’n beetje elk festival speelde. Ondertussen legt het viertal vannacht en morgen de allerlaatste hand aan het eind oktober te verschijnen debuutalbum in de Rock ’n Roll Support-studio van Roel Blommens, waar ook Afterpartees en traumahelikopter hun platen hebben opgenomen. De liedjes liggen in het verlengde van die debuut-EP, maar ze permitteren zich ook wat uitstapjes, vertelt Ottink. “We hebben ter plekke in de studio ook een ballad geschreven en een sixties-popliedje a la Scott Walker en Nancy Sinatra.”

De band stuurt de opnames morgen naar engineer Brian Lucey, die ook de albums van The Black Keys, Chet Faker en Dr. John heeft gemasterd. Voor de leek is dat masteren - de finishing touch voor opnames voordat het naar de drukker gaat - een wat abstract karwei, maar de band noemt de samenwerking met Lucey een hele eer. “Zijn werk klinkt heel open, wij willen dat ook”, aldus zanger Pots. “Hij heeft hele grote namen gedaan en heeft een wat hoger budget, maar doet het bij ons voor een vriendenprijsje. Hij zal het dan wel goed vinden, toch?”

PAUW speelt woensdagavond live in 3voor12 Radio. Luister dus van 21.00 tot 00.00 uur naar de uitzending op 3FM.