Zeroes Heroes PAUW: "Een Brian Wilson meets Pink Floyd psychedelica-uitspatting"

Debuutalbum van de 12van3voor12-band verschijnt in september

Cécile van Wijnsberge ,

In het kader van Zeroes Request op 3FM pluist Roosmarijn deze hele week uit wat onze lievelingsacts eigenlijk voor muzikale helden hadden in de jaren Nul en wiens oeuvre ze kunnen dromen. Woensdagavond was de beurt aan psychedelisch sixtieskwarter PAUW. Roosmarijn sprak zanger/gitarist Brian over zeroes-held MGMT: "We luisterden dit terwijl we tie-dye T-shirts maakten bij mij in de badkamer."

PAUWs Shambala heb je vast al eens gehoord, die fijne psychedelische 3voor12 Single van de week. Die sixties-inspiratie komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan, maar naast de originele helden uit de vorige eeuw is er ook in de jaren '00 wat behoorlijk fijne psychedelica(pop) te vinden. De Zeroes Hero van PAUW is dan ook niet voor niets MGMT, maar niet alleen de hitjes! "Mensen kennen vaak alleen de singles zoals Kids, maar ze zijn eigenlijk net zoals wij heel erg beïnvloed door de jaren '60. Denk aan bands als Pink Floyd of The Beatles," aldus zanger/gitarist Brian Pots. 

Brian heeft fijne herinneringen aan MGMT: "Met Rens (Ottink, dummer, red.), vlak voor we met PAUW begonnen eigenlijk, luisterde ik dit vooral toen we nog regelmatig tie-dye T-shirts maakten bij mij in de badkamer. Daar zijn best leuke T-shirts uitgekomen, maar uiteindelijk zijn we ons toch meer op muziek gaan focussen."

PAUW is op dit moment vrijwel non-stop aan het touren, samen met hun gloednieuwe bandlid Kees Braam op toetsen. Ook zijn ze druk aan het schrijven aan hun debuutalbum, wat in september uit moet komen.