VPRO co-produceert documentaire over Racoon

Blue Days, Song Days zaterdag 14 maart op NPO 3

Redactie 3voor12 ,

De Zeeuwse regisseur Erik de Bruyn maakt een documentaire over zijn provinciegenoten van Racoon. Blue Days, Song Days legt de geboorte van de songs van All in Good Time vast, het nieuwe album van Racoon dat binnenkort verschijnt. En passant legt De Bruyn de dynamiek van een succesvolle Nederlandse popband bloot.

De documentaire Blue Days, Song Days is een zoektocht naar het geheim en de magie van het ideale liedje van drie minuten, gemaakt door Racoon. De Zeeuwse band is altijd op zoek naar de ‘volmaakte’ popsong. Liedjes waarin taal en muziek samenvallen. Hoe zitten ze in elkaar, hoe ontstaan ze?

Vier keer traden de Zeeuwen op tijdens Pinkpop. De laatste cd van de band, Liverpool Rain (2011), stond maar liefst 79 weken in de verkooplijsten genoteerd. Vorig jaar won de band twee 3FM Awards, terwijl Racoon nauwelijks nieuwe muziek uitbracht. Maar het verhaal van Racoon is ook een verhaal van doorzettingsvermogen. De groep raakte begin deze eeuw haar platencontract kwijt. Vervolgens deden de muzikanten het gewoon maar zelf. Uiteindelijk leverde deze strategie de grootste hit uit hun carrière op: Love You More.

Eerder werd Racoon door 3voor12 ‘de grootste indieband van Nederland’ genoemd: Racoon doet alles nog steeds op eigen voorwaarden.

Blue Days, Song Days (regie Erik de Bruyn, productie: Zeppers Film, in coproductie met VPRO met steun van Mediafonds) wordt zaterdag 14 maart om 22.35 uur uitgezonden op NPO 3.