Rondé: “Het gaat sowieso goed komen met Rikki, en met ons ook”

Zangeres 12van3voor12-band onder het mes

Cécile van Wijnsberge ,

Slecht nieuws uit kamp Rondé: de 12van3voor12-band liet gisteravond weten dat zangeres Rikki problemen heeft met haar stembanden en daarvoor onder het mes moet. Ze zal de komende tijd niet kunnen zingen, dus optreden is voor de band even geen optie. En dat terwijl Rondé net keihard in de lift zat na eerste single Run. Wat betekent deze vertraging voor de weg naar succes? We spraken drummer Sharon Zarr: “We zitten vol ideeën en creativiteit.”

"Dit is niet tof"
“Naar omstandigheden goed” ging het gisteravond met zangeres Rikki. Gisteravond sprak ze op 3FM in Dit is Domien voor het eerst over de stembandknobbels die bij haar zijn gevonden. “Ik heb gewoon moeilijke stembanden, en als je dan veel speelt kunnen dit soort dingen gebeuren. Ik ben eigenlijk blij dat het nu gebeurt, want nu word ik geholpen. Over een paar maanden is het zomer, en dan kan ik lekker gaan knallen!”

Het vooruitzicht is dus goed, maar drummer Sharon Zarr had er toch wel even de balen van: “Het eerste wat ik dacht toen ik het hoorde was natuurlijk ‘dit is niet tof’. Je leeft naar elk optreden heel erg toe en je wilt alles geven, dus het is ontzettend jammer dat we bijvoorbeeld de tour in België deze week hebben moeten afzeggen. De Serious Talent tour kan gelukkig worden verzet, dus daar hebben we nog steeds heel veel zin in.” Was er nog enige twijfel over of de operatie nog uitgesteld zou kunnen worden? Misschien tot na het zo belangrijke festivalseizoen? “Rikki heeft zelf de keuze genomen om het zo snel mogelijk te doen. Het zou ook echt niet goed zijn voor haar stem om het in een later stadium te behandelen. Nu kunnen we hopelijk vanaf begin juni weer gaan spelen, dus we kunnen van de zomer toch nog grotendeels alles mee pakken.”

Debuutalbum
Volgens Sharon hoeven we eigenlijk nergens bang voor te zijn; hij is dat in ieder geval niet. Ook niet wat betreft de carrière van Rondé. “Het gaat sowieso goed komen met Rikki, en ik denk met ons ook wel. We hebben natuurlijk nog maar een single uit, maar in het najaar gaat er sowieso heel veel gebeuren. Ik kan er nog niet heel veel over zeggen, maar ergens tegen die tijd moet ons debuutalbum uitkomen. Daar hebben we natuurlijk ontzettend veel zin in, omdat we dan eindelijk al ons werk met de wereld kunnen delen.

Live spelen zit er dus even niet in, maar schrijven aan dat album des te meer. “We zitten vol ideeën en creativiteit. We komen wekelijks bij elkaar om lekker veel te schrijven, en Rikki blijft ook niet stil zitten, die schrijft gewoon mee. We hebben daar nu wel meer rust en tijd voor, dat is eigenlijk wel heel positief aan het verhaal.” Komt er dan voor de gelegenheid ook een instrumentale track op de plaat? “Haha, dat zou eigenlijk best kunnen, misschien is dat wel leuk!”

Eindelijk: de video voor Run
Naast slecht nieuws gelukkig ook nog goed nieuws: binnenkort komt dan eindelijk de video voor hit Run uit, terwijl we het nummer in oktober al voor het eerst hoorden. Voor het maken van de clip hoefde Rikki haar stem niet te belasten, dus die is inmiddels al zo goed als klaar. “Over ongeveer twee weken moet de clip uitkomen. We hebben hem zelf ook nog niet gezien, maar er zijn echt hele mooie beelden geschoten. De video is opgenomen in een bos in Zeeland, in een dal met allemaal rook en effecten, echt heel tof. We hebben ‘m geschoten met Set Vexy, dat waren ook hele leuke gasten, dus ik heb er het volle vertrouwen in dat het een hele mooie clip gaat worden. Alleen wat laat misschien, haha!”