Nieuw op 3voor12 Radio: Florence & The Machine, Purity Ring, Stepherd & Skinto en Alabama Shakes

Alabama Shakes met Don't Wanna Fight 3voor12 Single van de Week

Menno Visser ,

Na de Zeroes week nu weer nieuwe muziek in 3voor12 Radio, waaronder deze vier nieuwe singles van de Canadese electrpopband Purity Ring, van de Nederlandse rappers Stepherd & Skinto, van de Britse indiepopband Florence & The Machine en van de Amerikaanse bluesy rockband Alabama Shakes. Die laatsten hebben deze week ook de 3voor12 Single van de Week met Don't Wanna Fight.

Dinsdag is live op de speelplaats de Nederlandse jazzy hiphopband The Cool Quest te gast, woensdag de al eerder genoemde Stepherd & Skinto. In de prijzenpot deze week kaarten voor Pinkpop en verder voor het Amerikaanse electropopduo Sylvan Esso in de Tolhuistuin, voor de Finse indiepopband Satellite Stories in Paradiso en voor de Nederlandse indiepopband Mister & Mississippi in de Tolhuistuin.

Deze week de 3voor12 Single van de week:

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight (Konkurrent)
De bluesy rockband rond de zingende ex-postbode Brittany Howard is terug. De Amerikaanse band die drie jaar terug een Megahit had met Hold On, komt eind april terug met zijn tweede album Sound & Color. Dit is de eerste single, ze staan deze zomer op het Down The Rabbit Hole Festival.​

Ook nieuw op de 3voor12 Radio playlist:

Florence & The Machine - What Kind Of Man (Universal)
In de clip van deze single van de Britse indiepopband gaat zangeres Florence Welch zelfs uit de kleren. Het tekent de emotionele comeback van Florence & The Machine. Eind mei verschijnt het derde album How Big, How Blue, How Beautiful. In Nederland is de band vooral bekend van de singles Shake it Out en Rabbit Heart. Deze zomer staat de band op de Europese festivals waaronder Rock Werchter.

Purity Ring - Begin Again (V2)
Uit Canada komt het electropopduo Purity Ring. Met hun eerste album Shrines drie jaar terug werden ze in eigen land al genomineerd voor de Polaris Music Prize, de Canadese Grammy. Begin maart komt hun tweede album Another Eternity, waarop deze tweede single Begin Again staat. Het duo speelt begin april in Nederland, onder meer op het Rotterdamse Motel Mozaique festival.

Stepherd & Skinto - Brak Obama (Nouveau Riche)
De Nouveau Riche crew was de kweekschool voor heel wat raptalent: Mr. Polska, JeBroer en ook Stepherd & Skinto. Deze single over de kater na een nachtje uit belooft de eerste hit voor het duo te worden. Laat de president van de Verenigde Staten het woordgrapje maar niet horen...

Verder nog op de playlist:

The Vaccines - Handsome (Sony, 2e week)
The Indien - Done (Eigen Beheer, 2e week) SERIOUS TALENT
Sevdaliza - Backseat Love (Eigen Beheer, 3e week)
Django Django - First Light (V2, 3e week)
Balthazar - Then What (PIAS, 3e week)
Jack Garratt - Worry (Universal, 7e week)

3voor12 Album van de Week
Janne Schra - Ponzo (V2)

3voor12 Radio is elke doordeweekse avond van 22 tot 01 uur op 3FM met Roosmarijn Reijmer