ESNS15: Dillenburg kleurt netjes binnen de lijntjes ESNS15: Dillenburg kleurt netjes binnen de lijntjes

Verwacht niets vreemds van Radio 2/6-man

, door Bas van Duren, foto's Bob de Vries

ESNS15: Dillenburg kleurt netjes binnen de lijntjes

Verwacht niets vreemds van Radio 2/6-man

door Bas van Duren, foto's Bob de Vries ,

Een voormalige atleet die een single uitbrengt met als titel 'Man On Fire', dat schept verwachtingen. Toch hoeft Miguel van Dillenburg geen druppel zweet te laten vallen in CBK, want met veilige funk, soul en R&B, zal het voor hem en band niet nodig zijn geweest om extra kleren mee te nemen.

HET CONCERT:

Dillenburg, Noorderslag, CBK, zaterdag 17 januari 2015

DE ACT:

Voormalig atleet en Rotterdammer Miguel van Dillenburg zag vorig jaar zijn droom van popartiest uitkomen met debuut-single 'Man On Fire'. Eerder was hij al een wildcard in The Voice Of Holland, inmiddels uitgeroepen tot Radio 2 Talent en wordt hij vaak gedraaid op Radio 6, tevens de sponsor van de CBK. En dat geeft al aan wat je mag verwachten van de zanger en singer/songwriter: een mix van funk, soul, pop, R&B en rock. Op het podium wordt hij vergezeld door achtergrondzangeressen, drums, gitarist, bassist en toetsenist. Strak, gelikt, maar oh zo veilig. Supergeschikt voor de radio, maar wel de zenders waar de gemiddelde luisterleeftijd wat hoger ligt dan je gemiddelde 3FM-luisteraar.

HET NUMMER:

De afsluiter is een fijn, funky nummer met een goede groove. Beetje op het Prince-achtige af, maar dat is te excuseren, de funknummers die tot dan toe voorbij zijn gekomen, neigen meer richting wat in een ver verleden de Brand New Heavies hebben geproduceerd: funk onder een dikke laag vernis.

HET MOMENT:

"Dit had ik nooit durven dromen", zegt Dillenburg met blije verbazing. "Jullie blijven ook gewoon staan!", zegt hij grappend.

HET PUBLIEK:

Komt net af van de Huishoudbeurs. Jong publiek is ver te zoeken, het zijn voornamelijk veertigplussers die de CBK vullen. Waarschijnlijk dezelfde mensen die net bij The Common Linnets goedkeurend knikten, toen Giel Beelen zei dat men respect moet hebben voor muzikanten en niet zo met bier moet smijten.

HET OORDEEL:

Mag de allergrootste dooddoener? 'Je moet ervan houden' is de meest lelijke zin die er bestaat, maar niets is minder waar bij Dillenburg. Er zijn bands die het voor mekaar kunnen krijgen om niet-gelovers alsnog aan hun kant te krijgen, maar dat vraagt lef en bravoure. Dan kun je alsnog zeggen dat het je ding niet is, maar dat het wel een erg goed optreden was. Dillenburg zal weinig nieuwe zieltjes winnen door op te treden op een Noorderslag, maar hoeft zich daar geen zorgen over te maken. Via Radio 2 en 6 gaat hij alsnog wel het grote publiek vinden.

DE FOTO:

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12