Rimer London is terug met winterse synthesizerballads Rimer London is terug met winterse synthesizerballads

Nieuwe Le Le en Comtron onderweg

, Tim van der Steen

Rimer London is terug met winterse synthesizerballads

Nieuwe Le Le en Comtron onderweg

Tim van der Steen ,

Plotseling is er een nieuwe EP van Rimer London. We hoorden een periode weinig van hem. Onder zijn eigen naam tenminste, want hij produceerde nog wel het album van Sofie Winterson. Een telefoongesprek leert ook dat nieuw materiaal van Comtron en Le Le onderweg is. In de tussentijd lag hij ook nog even in het ziekenhuis. “Ik ben denk ik de enige die tijdens de kerst is afgevallen.”

Eigenlijk heet hij Rimer Veeman. We kennen hem onder meer als de producer van Le Le, met Bas Bron samen is hij Comtron. Onder de naam Rimer London bracht hij onder andere EP Intercity (2009) en debuutplaat Rimer London (2011) uit. Het was een tijd rustig rond die projecten, daar komt nu verandering in. Vrijdag komt de nieuwe Rimer Londen EP uit: Close My Eyes, we hebben hem nu al voor je op de luisterpaal. Veeman: “De directe aanleiding is mijn optreden bij DWDD met De Jeugd Van Tegenwoordig. Ik speelde Close My Eyes en I Think Not daar, toen kreeg ik veel reacties. Mensen vonden het tof en vroegen waar zij het konden downloaden. Toen dacht ik: ‘Het is wel weer tijd om iets uit te brengen.’ De rest van de EP bestaat ook uit nummers die ik eigenlijk al af had.”

Dat optreden bij De Wereld Draait Door was op 1 november 2014, toen werd al gezegd dat de EP binnenkort uit zou komen. “Eigenlijk was het de bedoeling dat Close My Eyes vorig jaar al uitkwam maar daar kwamen wat dingen tussen. Toen kreeg ik ook nog een blindedarmontsteking en lag dus even in het ziekenhuis. Er waren wat complicaties, ik denk dat ik de enige ben die tijdens de kerstdagen is afgevallen, nu gaat het gelukkig weer goed met me. Hierdoor is de release wel wat uitgesteld.”

Hoewel het al even geleden is dat Veeman iets uitbracht onder zijn eigen naam, heeft hij zeker niet stilgezeten. Vorig jaar produceerde hij Wires, het debuutalbum van Sofie Winterson. Dit is het soloproject van Sofie van Dijck, bekend van voormalig DWDD huisband The Souldiers. De Close My Eyes EP telt vijf nummers. Alleen de titeltrack heeft vocalen, ingezongen door Winterson. Het is een ingetogen EP vol dromerige elektronica. “Vaak zegt iemand bij een label dat er iets op moet staan dat knalt of een hitje is. Daar heb ik nu schijt aan. Het is een winterplaat met rustige synthesizerballads, ik houd van ballads.”

De timing van de release is gunstig, vlak voor Eurosonic waar Rimer London op donderdag in Paradigm staat, voor Sofie Winterson. “Het ligt voor de hand dat we iets samen gaan doen maar daar hebben we het nog niet over gehad. Zij komt net terug uit Indonesië en ik ben net hersteld van mijn blindedarmontsteking. We moeten kijken of er nog iets kunnen voorbereiden. Ik doe er zelf gewoon een dj-set. Ik speel met het idee om in de toekomst Rimer London live te doen, met een band en misschien niet eens elektronisch. Close My Eyes is wel een opmars naar een nieuw Rimer London album maar misschien komt er eerst nóg een EP. Dat is voor een artiest toch beter te behappen en geeft meer vrijheid.”

Nog voor er nieuw materiaal van Rimer London verschijnt heeft Veeman andere dingen op de planning. “Er komt een nieuwe EP met Comtron (Veeman samen met Bas Bron). Daarnaast komt er een nieuw album van Le Le (met Pepijn Lanen en Piet Parra). De nummers daarvoor zijn al opgenomen, maar die moeten nog worden geproduceerd. Het zou mooi zijn als het april wordt, maar dat is een heel voorzichtige prognose.“

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12