Nieuw elektronisch nummer Fink in premiere

Britse zanger laat zich inspireren door dance kathedraal Berghain

Atze de Vrieze ,

Een paar jaar geleden noemden we Fink nog een Britse dj die singer-songwriter geworden is, maar die roots zijn we ondertussen toch wel een beetje vergeten. Maar nu heeft ie zijn roots weer opgezocht. Hij verhuisde naar Berlijn en liet zich inspireren door de sterke elektronicascene daar. “Ik weet het, het is een cliché.” In 3voor12 Radio op 3FM belde Roosmarijn met Fink en primeurde ze het nieuwe nummer Fall Into The Lights. Luister het hieronder terug.

Fink zag de laatste jaren zijn publiek in Nederland steeds groter groeien, vooral ook dankzij 3FM Megahit Looking Too Closely en het album Hard Believer. Met dat album gaat hij nu opnieuw aan de slag, maar dan met elektronische invloeden. Zo is er een dubversie van die successingle. Het nieuwe nummer Fall Into The Lights, dat Roosmarijn dinsdag primeurde, is geïnspireerd door de beroemde club Berghain. “Het is een enorme club waar je jezelf enorm in kunt verliezen. De dansvloer beneden is echt extreem extreem, de Panoramabar boven is wat lichter, maar evengoed serieuze techno. Ik wilde er heel graag eens heen en was heel trots op mezelf dat ik binnen kwam. Ik heb er een geweldige tijd gehad, en heb dit nummer erop gebaseerd.”

Het album Horizontalism komt 18 mei uit. Luister hieronder de trackprimeur Fall Into The Light en een viertal dubs en remixen die op de plaat zullen verschijnen.