Directeur Dick van Zuijlen weg bij Mojo Directeur Dick van Zuijlen weg bij Mojo

Verschil van mening over bereiken bedrijfsdoelen

, Atze de Vrieze

Directeur Dick van Zuijlen weg bij Mojo

Verschil van mening over bereiken bedrijfsdoelen

Atze de Vrieze ,

Ingrijpend nieuws in de concertwereld: Mojo-directeur Dick van Zuijlen is per direct vertrokken, zo bevestigt de grootste concertpromotor van Nederland aan 3voor12. Van Zuijlen heeft afgelopen donderdag na 21 jaar afscheid genomen van het Delftse bedrijf. Mojo-coryfee Leon Ramakers neemt zijn taken tijdelijk waar, in afwachting van een permanente opvolger.

Woordvoerder Marjanne Manders zegt dat tussen Mojo en Van Zuijlen sprake is van een ‘verschil van mening over de stappen die gezet moeten worden om de bedrijfsdoelen te realiseren’. Volgens Dick van Zuijlen zelf had hij geen verschil van mening met de Amerikanen van moederbedrijf Live Nation, maar met Leon Ramakers, voormalig directeur en huidig adviseur van Mojo. “Dan gaat het onder andere over systematisch marktonderzoek en het invoeren van cashless betalen, dergelijke bedrijfsmatige zaken.”
 
Of de resultaten van het afgelopen festivalseizoen een rol spelen, is niet duidelijk. Zo verkocht voor het eerst in tien jaar vlaggenschip Lowlands niet uit, en ook het nieuwe festival Down The Rabbit Hole bevindt zich nog in de investeringsfase. Van Zuijlen was persoonlijk verantwoordelijk voor het mislukte festival Inspire in 2013, een festival dat muziek combineerde met spiritualiteit, wetenschap en andere wijsheden. Het festival kwam niet van de grond. Volgens Van Zuijlen heeft de druk op de festivalmarkt zijn visie versterkt op het invoeren van dergelijke innovaties. “Zoeken naar andere redenen die daar mogelijk achter zitten is puur speculatie, daar wil ik niet aan meedoen.”
 
Volgens Mojo Concerts gaat het vertrek in goed overleg en blijft Van Zuijlen wel betrokken blijft bij Live Nation bedrijven Ziggo Dome en Gelredome. In Ziggo Dome bijvoorbeeld is hij partner samen met diezelfde Leon Ramakers, John Mulder en Erik Molenaar. Die laatste is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. De taken van Van Zuijlen worden in ieder geval tot januari overgenomen door Ramakers. Intussen gaat Mojo op zoek naar een nieuwe directeur. Van Zuijlen zelf weet nog niet wat hij nu gaat doen. "Het is op het laatst behoorlijk snel gegaan. Het besluit is nog vers. Zo gaan die dingen."
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12