ADE15: Liveblog Donderdag

De redactie doet non-stop verslag

Redactie 3VOOR12: Ralph-Hermen Huiskamp, Sjoerd Huismans, Robbie van Zoggel, Jelmer de Haas, Atze de Vrieze, Bas van Duren, Jouko Peters, Jochem Boom, Cecile van Wijnsberge, Timo Pisart, Christiaan Walraven, Willem van Zeeland, Pim Brasser ,

Go, go, go! Het is donderdag, Amsterdam Dance Event 2015 begint aan dag 2 en 3voor12 is er bij. Ook dit jaar doen wij weer verslag vanaf zoveel mogelijk dansvloeren in beeld, tekst en geluid. Slapen is voor afhakers en dus zijn we er vijf dagen lang, 24 uur per dag. BAM! Lees hier ons liveblog van de donderdag en ververs je pagina geregeld. Vrijdag om 7.00 uur stappen we over op het Liveblog van de vrijdag.

6.17: Toch Rush Hour estafette met Antal en 3voor12 Award-winnaar Hunee

Jawel hoor, Rush Hour-baas Antal mag de Zeezout-avond in Undercurrent afsluiten en begint meteen met Crossroads van... je raadt het al, 3voor12 Award-winnaar Hunee. Zelfs bij solo-boekingen zijn ze eigenlijk onafscheidelijk. (Sjoerd Huismans)

5.52: Optimo bij Zeezout in Undercurrent

Optimo bereikt bij ZeeZout nergens de magie en collectieve euforie van Bicep even eerder, maar de Schotse culthelden houden in elk geval de energie erin met een paar snoeiharde acidplaten. Voor hun doen is het weinig verrassend vanavond. (Sjoerd Huismans)

5.37: Waarom naar huis als je ook op een stoel kan slapen?

4.52 Dauwd sluit af in stijl

Om kwart voor vijf met een gospelplaat van Aretha Franklin komen is wel stoer. Never grow old, zingt de grande dame. Twee mensen dansen wild in een soort mega condoom decorstuk, terwijl een jongen naar het kraaiennest klimt en zijn biertje naar beneden kiepert. Bedankt Dauwd. (Atze de Vrieze)

4.51: Maya Jane Coles bij DGTL in de Scheepsbouwloods

Over het algemeen prijkt een mannennaam bovenaan de poster van een grote house/technoavond. Waar dat door komt wordt ieder jaar op ADE wel een keer tijdens de conferentie besproken, maar met Maya Jane Coles heeft DGTL op haar openingsavond in ieder geval een topper van een leading lady weten binnen te halen. De loods is helaas maar halfvol, want zowel visueel als muzikaal weet ze de Scheepsbouwloods te overdonderen. Diep, donker, maar toch met een sprankje hoop. (Christiaan Walraven)

4.42: Dauwd in Radion

Dauwd met zijn Scandinavische vriendinnetje. Draait een stuk spannender dan die Simian jongen. Al zijn ook daar de cross-over hitjes ver te zoeken.

03.55: Martin Garrix in de HMH

03.39: Bicep neemt over in Undercurrent

Bicep begint met een stel enorm opzwepende platen, maar als dat effect eenmaal een beetje uitgewerkt is gaan ze voor trommelsolo's en hele goede Afrohouse. Nu is het weer tijd om de bassen en het tempo omhoog te schroeven, en dat gebeurt met verve. (Sjoerd Huismans)

03.35: Simian Mobile Disco in Radion

 Veel mensen hier die voor Simian Mobile Disco komen en die op het oude hitje Hustler rekenen. "Dat zal toch wel?" Ik kan het me gezien de flow van de avond niet voorstellen. Simian's Jas Shaw maakt een rondje langs de pianohouse van Fort Romeau. (Atze de Vrieze)

02.52: #Feest in Undercurrent

Overigens kotst er net net iemand over mijn cameratas. (Sjoerd Huismans)

02.51 Midland in Undercurrent

Midland begint met een valse start, meteen loopt de eerste plaat vast en even later mislukt een mix compleet. Maar hij maakt het al snel goed met obscure Afrikaanse house, Tom Trago's Brutal Romance en discoparels tegen het einde. Ook wat snor betreft brengt hij zijn A game. (Sjoerd Huismans)

02.45 Het is rustig in Studio 80, maar dat ligt niet aan de muziek

Het is opnieuw rustig in de Studio 80, aan de kwaliteit van de muziek ligt dat absoluut niet. De hypnotiserende live-set van de goed bebaarde Lake Haze gaat erin als zoete koek, terwijl Robert Bergman (Rush Hour) en Anthony Naples de boel opwarmden alsof ze in hun eigen woonkamer stonden te jammen. In de tweede zaal geeft de Engelse Beatrice Dillon inmiddels een ouderwetse masterclass: veel obscuur zwart goud passeert de revue. Tot groot genoegen van iedereen die er wél is. (Jouko Peters)

02.38 Wisseling van de wacht in Radion

 Favoriete spot in Radion: een heus kraaiennest met laddertje met geweldig uitzicht op het podium. Dj-wissel: Tornado Wallace eruit, Fort Romeau erin. Die zet er direct druk op.

02.15: Knallen met Machinedrum in de Melkweg

Zoals hij 's middags al verzekerde, heeft Machinedrum zijn set helemaal omgegooid. Waar hij voorheen zijn eigen producties inpakte met knallers uit hip hop en bass, laat hij die nu volledig voor zichzelf spreken. En dat werkt als een trein. (Jochem Boom)

01.51 Tornado Wallace in radion

Tornado Wallace, stoere dj-naam voor zulke elegante tunes. Ondertussen zijn deze drie buitenaardse figuren met lasers op stilstaande mensen aan het schieten. (Atze de Vrieze)

01.39 Lange rij bij Undercurrent

De security bij het ZeeZout feest in Undercurrent is grondig, wat uitmondt in een lange rij. Zelfs na half 2 's nachts op donderdag. (Christiaan Walraven)

#Hardwell bij Yellow Claw, Bitterzoet #ADE15

Een foto die is geplaatst door Jasper van Vugt (@jaspervvugt) op

01.29: Tiësto is te gast bij Martin Garrix in de HMH

Tiësto doet een gastoptreden in de show van Martin Garrix en zet zelfs per ongeluk bijna een nieuw nummer aan. Garrix tikt 'm op z'n vingers, Tiësto grijnst.
O ja en pyrotechnics. (Menno de Meester)

01.17: Ondertussen in Radion

Herinner je je die opblaasbeesten van John Coffey? Dezelfde kunstenaar heeft club Radion vol gehangen met lichtgevende ballonnen.

01.03: Edward speelt met zijn glazen doos op de NDSM-werf

In hetzelfde loodscomplex in op de NDSM-werf als waar DGTL zijn feest geeft, zit nog een kleinere ruimte: ITW. Edward is daar met 1 hand op de mixer en 1 hand op een snaar in een glazen doos bezig met het laatste half uur van zijn liveset. Hij is een van de kopstukken van het opkomende label Duitse label Giegling, dat deze avond mede organiseert. Dat label staat bekend om techno met een onmiskenbaar melancholisch gevoel, alsof je met je beste vrienden de zon ziet opkomen na een avondje stappen. Edward heeft het gevoel alvast te pakken. Dat de zon de hele nacht maar mag blijven opkomen in deze loods.

0.54: Sandrien gaat lekker in Undercurrent

De house-sets van Sandrien zijn altijd een genot en hier in een op tijd volgestroomd Undercurrent valt het vroeg in de nacht al heel lekker: van voor tot achter staat een opvallend jong publiek uitbundig te dansen. Met het IJ op de achtergrond is het een fraai gezicht. Zo de beurt aan Midland.

0.33 De Ninja Tunes nacht in de Melkweg start feestelijk met Leon Vynehall

Nergens is het publiek zo gelijkgestemd als in The Max vanavond. Er staat een glimlach op ieders gezicht iedereen smult uit de handen van Leon Vynehall, die een allegorie van disco, soul en een vleugje house serveert. En we zijn pas net begonnen! (Jochem Boom)

0.31: Bas Bron speelt als Fatima Yamaha in OT301

"I just don't know what I'm Supposed to be. Does it get Easier?" Pas tijdens de Scarlett Johansson-sample valt het luid borrelende publiek in 0T301 stil. Het is het sleutel moment in Fatima Yamaha's, aka Bas Bron, onverwachte dansvloerhit. Laten we hopen dat het publiek de tweede helft van de set net zo geboeid is als deze 10 seconden. (Ralph-Hermen Huiskamp)

0.26: Koude start van DGTL in de Scheepsbouwloods

Het is nog koud in de loods bij DGTL. Tijdens Mount Kimbie was de terrasverwarming duidelijk de place to be. Sinds Bonobo is begonnen meer respons vooraan. (Christiaan Walraven)

0.25: Dj met Scarface-allure in de Marktkantine

De Marktkantine is een behoorlijk grote en hoge ruimte met achter de dj een trap naar boven met Scarface-achtige allure. Het gekke is dat de ijdelen die op het podium gaan dansen niet beloond worden met een geluidssyteem. (Atze de Vrieze)

Lekker team wel vanavond. #ade

Een foto die is geplaatst door Nathan Moszkowicz (@nmoszkowicz) op

23.40 Kate Boy in de Melkweg

22.52: 22 Tracks viert zijn verjaardagsfeestje in Waterkant

22.32 Bij Skrillex worden mooie meisjes uit de rij geplukt en dan is het vol

Update: ik ben niet mooi genoeg om naar binnen te mogen. Ze pikken nu alle beauties uit de rij. Ik had meer make-up op moeten doen.
Skrillex komt binnen, en meteen is het officieel vol. Ik ga weer, jongens. (Cecile van Wijnsberge)

22.18 Borrelen met Jackmaster in Mayer Manor

Jackmaster heeft het in de grote zaal van Mayer Manor overgenomen van Eats Everything. Hij trekt de zaal iets voller, maar bij het eerste teken van een feestje komt er iemand van de organisatie vertellen dat het geluid nog zachter moet dan het al was. Sonos en Resident Advisor zijn blijkbaar uit op een borrel met bekende dj's in de achtergrond en niet op een dance event. (Christiaan Walraven)

22.10: Expressief duet tussen freaky Griek Larry Gus en Roosmarijn @ 3voor12 Radio

22.03 Er komt alsnog beweging in de rij bij Skrillex

Er mogen nu af en toe wat mensen naar binnen bij Skrillex. (Cecile van Wijnsberge)

22.01: Ondertussen is Hardwell bij het Televizier Gala om de Talent Award uit te reiken aan Jan Versteeg

 

 

21.55: Met 60 man en gratis bier feesten in de Kompakt kelder

Dit is pas echt ADE. Met 60 man een feestje maken in de Kompakt kelder. L_cio begint zijn live set met een dwarsfluit, wel het laatste instrument dat je zou verwachten in deze setting. Een uur later neemt Barnt het over. Niemand haalt het in zijn hoofd om stil te staan. Van net overhemd tot vuige hippie, iedereen feest hier met elkaar. Gratis bier draagt daar ook zijn steentje aan bij. Toch is het nog een tikkie braaf. Benieuwd of dat de komende dagen anders zal zijn! (Fleur Reuser)

21.51: Binnenkomen bij Skrillex is inmiddels volkomen kansloos

Update van de security: "Heb je zin in de griep? Want die krijg je hier. En verder niks." (Cecile van Wijnsberge)

21.38: Polynation in DOKA

Na Weval en David Douglas komt Atomnation nu met Polynation, dat live house met een traantje maakt. Meest onderscheidend in hun geluid is een heus drumstel. Al zie je daar op deze foto dan weer niets van. (Atze de Vrieze)

21.25: Weinig kans bij Skrillex

Update van de security bij Skrillex: Er wordt nu gewacht op VIPs die nog moeten komen. Pas als die binnen zijn wordt het gewone volk binnen gelaten, maar de kans dat je er überhaupt inkomt is klein. (Cecile van Wijnsberge)

21.06: Howling live in Paradiso

Op plaat is Howling wat minder interessant dan dat andere elektronische project van Ry X, The Acid. Maar live in Paradiso staat het als een huis, vooral door de ultradiepe beats van producer Frank Wiedemann (ook deel van Âme) plus live-drummer. Of emotechnohipsters al een erkende scene vormen valt te bezien, maar voor nu is dit hun hoofdkwartier. (Sjoerd Huismans)
Lees ook ons interview met Howling: "Ik leef in verschillende werelden"

21.05: Mary Go Wild geeft de mens gratis bier en Secret Cinema

Mary Go Wild geeft de mens gratis bier, een kelder en Secret Cinema en god zag dat het goed was. Een jongen weet van gekkigheid niet wat hij moet met de twee nog gesloten blikjes kornuit in zijn hand. De ander vraagt ondergetekende of hij er ééntje extra mee kan nemen. Ondertussen doet Jeroen Verheijen precies waar hij goed in is. De tent langzaam aan de kook brengen met een onvermijdelijke ontploffing als resultaat. (Jochem Boom)

20.52: Incognito electro van Gramatik @Melkweg

Gramatik, met petje en zonnebril, heeft de Melkweg uitverkocht, maar doet een dj-set met gitarist vol met doodgedraaide rockklassiekers die je alleen nog op Radio Veronica hoort. Het opportunistische electrosausje helpt ook niet. De eerste vijf rijen publiek weten er wel raad mee en springen er op los. (Pim Brasser)

20.49: Herstel, Young Marco heeft weer chicken. "Ik moest even marineren."

20.42: OWSLA feestje met Skrillex is in 'De Kraan' @ NDSM-werf

Veel gezoek, geruchten en gespeculeer, maar het OWSLA feestje met onder andere Skrillex is dus in 'De Kraan', hoog boven de NDSM-werf. Er is ook een live-stream, maar die hapert. Er wordt aan gewerkt, zo belooft de organisatie -> F5. (Redactie 3voor12)

20:57: De rij voor de OLWSLA showcase bovenin de enorme kraan op de NDSM-werf wordt alsmaar langer, maar we worden nog maar mondjesmaat binnen gelaten. "Wij zijn een uur geleden uit Almere gekomen. Doen we toch best goed!" Het is hier best gezellig! De fans houden zich ondanks de kou behoorlijk kranig. (Cecile Van Wijnsberge)

20.40: 3 Feestjes tegelijk in Mayor Manor inclusief RA live-stream

In Mayor Manor op de Nes zijn 3 feestjes tegelijk gaande. Bambounou op zolder, Eats Everything op de begane grond en DVS1 (foto) in de kelder. Op last van de brandweer is het ondanks de gigantische rij buiten overal erg rustig helaas. Straks komen respectievelijk Black Coffee, Jackmaster en Chris Liebing het overnemen. Alle 3 de zalen zijn live te volgen via Resident Advisor. (Christiaan Walraven)

20.20: Hardwell is nu bezig aan een instore bij Apple aan het Leidseplein

Hardwell is nu bezig aan een instore bij Apple aan het Leidseplein. (Sjoerd Huismans)

20.15: Young Marco all out of Jerk Chicken @ Redlight Records

De jerk chicken is op, maar Young Marco's nieuwe remix compilatie is er nog in overvloed bij Redlight Records. (Atze de Vrieze)

Check zeker ook het interview met Young Marco over cratediggen en zijn nieuwe label: "Als ik een buitenaards wezen of een naakt wijf zag, wist ik dat het goed was."

19.36: Back 2 back 2 back @Rush Hour met Joy Orbison, Ben UFO, Pearson Sound en Four Tet

Een grote back 2 back 2 back in Rush Hour met Joy Orbison, Ben UFO, Pearson Sound, en Four Tet neemt het net over met enkel obscure funk 7"s. Job Jobse, Luc Mast en Interstellar Funk kijken ze vanaf de eerste rij op de vingers. (Ralph-Hermen Huiskamp)

19.25: Polynation speelt rond 21.00 in DOKA, kijk de set van gisteren terug

Het Amsterdamse producersduo Polynation speelt om een uur of 21.00 op de Atomnation avond in DOKA en was gisteren al te gast bij 3voor12 Radio. Kijk die set hier terug:

19.05: Drugstest tijd, wat zit er eigenlijk in die pil?! (artikel volgt)

Wanneer zien we dit bij VPRO Vrije Geluiden? #ade15 #modulars #kunst #noisia #richarddevine #3voor12

Een video die is geplaatst door Menno de Meester (@mennodemeester) op

18.45: Howling, Kölsch, Larry Gus en meer in 3voor12 Radio van 21.00-0.00 uur

Howling, Kölsch en Larry Gus: 3voor12 Radio heeft een ijzersterke line-up vanavond op ADE15. En dan komen Mary Go Wild, Dutchband en Paylogic ook nog aan bod in de uitzending: van 21.00-0.00 zo vanuit de Melkweg op je 3FM. Meer info:

18.30: Moeder en dochter geven Jeff Mills thumbs up voor groots Rembrandtproject

De talk in het Compagnietheater met de grootmeester zelf is het slotstuk van Jeff Mills' Rembrandtproject. Het eindproduct - een EP gemaakt in vier uur gebaseerd op Rembrandts schilderij Philosopher In Meditation (1632) - gaat de wereld in voor een volle zaal met 300 man. Jeff: "Dansbaar is het niet. Maar zowel mijn neefje van 9 en moeder van 90 snappen het. Daar ging het me om". (Robbie van Zoggel)

18.15: In de stromende regen hopen op Secret Cinema

Het conrast is groot. Uit de Mary Go Wild winkel komt gedempt gegil en gejuich. In de stromende regen buiten is de I <3 rain paraplu het enige teken van plezier. We houden ons vast aan de belofte van Secret Cinema. (Jochem Boom)

18.12: ADE-panel goes fanboy Q&A en Skrillex gaat de diepte

"Fuck. Dat OWSLA panel is veranderd in een fanboy q&a." (Derek van Winsen)
Eentje die Skrillex niettemin zeer serieus neemt, getuige deze diepe quote: 
"If life was a wild bull you might have to grab it by the balls. But life isn't a bull. It's more like a sweet little child. You shouldn't grab a child by the balls." - Sonny Moore, 2015 (Christiaan Walraven)

18.11: Blik op gisteren: Seksloos hossen met Oliver Heldens in Paradiso

Hoe was het gisteren eigenlijk bij Oliver Heldens Heldeep in Paradiso? Dat vroegen wij ons ook af en dus stuurden we mensen langs voor tekst en foto's. Zie hier.

17.44: Wat heeft superster Skrillex met MIA, rap en Brainpower?

Opeens werd last-minute dubstep-superster Skrillex aangekondigd voor ADE. Vanavond heeft hij een verrassingsfeestje, nu doet hij alvast een praatje met artiesten op zijn OWSLA-label. "Het label bestaat nu 4 jaar, pas sinds vorig jaar zitten we niet meer in de rode cijfers." Op papier interessant, maar het is wel erg veel borstklopperij en het verkopen van de American Dream. Opvallend is de Nederlandse producer Wiwek op de bank "met z'n crazy olifantengeluiden", en Brainpower die in het publiek staat te schreeuwen. De enige muziek die we hebben gehoord, is van Wiwek. Skrillex: "Ik zat vandaag met MIA in de studio, die werd echt crazy van die geluiden." Zou MIA in Amsterdam zijn?  En Skrillex rapt daar echt over een track van Vindata? Ja. (Timo Pisart)

17.25: "Nu meer acceptatie voor dj's in de VS", vertelt Machinedrum in het Compagnietheater

De allesverslindende Amerikaanse producer Machinedrum woonde en werkte een tijd in Berlijn maar verhuisde terug naar de VS, naar Los Angeles. "De cultuur voor elektronische muziek is inmiddels enorm veranderd in Amerika. Er is meer acceptatie voor dj's, mensen begrijpen eindelijk waar we mee bezig zijn. Los Angeles heeft net zo'n rijke cultuur als New York, maar de huurprijzen zijn een stuk lager", vertelt hij bij een ADE Music Talk in het Compagnietheater. Vanavond draait hij een speciale set in de Melkweg bij Ninja Tune, gloednieuwe, experimentelere tracks. (Menno de Meester)

16.34: Carl Cox goes Traktor. Say whut?!

4 jaar geleden tijdens ADE maakte oude rot in het vak Carl Cox a.k.a 'the 3-deck-wizard' de toenmalige nieuwkomer Nicky Romero nog met de grond gelijk vanwege het gebruik van moderne dj-apparatuur. Remixen was vroeger een tijdrovende bezigheid, maar dat was volgens hem juist 'the beauty of it'. Op dit moment zit hij echter in de Brakke Grond bij Native Sessions een reclamepraatje te houden over hoe gemakkelijk hij een remix maakt met behulp van Traktor en het nieuwe audio format Stems. What happened?! (Fleur Reuser)

16.25: Massale toeloop voor Skrillex in de Brakke Grond

Ruim een half uur voor de MusicTalk met OWSLA (met o.a. Skrillex) in de Brakke Grond staat het al bomvol voor de deur van de zaal. 95% man, 100% jonger dan 35. (Christiaan Walraven)

16.20: Gear Test Lab voor elektronica-nerds

Het Gear Test Lab in De Brakke Grond is een speelgoedwinkel voor de elektronica-nerd. (Christiaan Walraven)

16.18: Laidback Luke, Sander Kleinenberg en Bingo Players bij Domien @3FM

Dit is Laidback Luke, maar dan vorig weekend op Sensation Japan. Morgen zie je hem op de Mixmash Records avond in de Escape en vanavond hoor je hem, na 18.00 uur, over ADE bij Domien op 3FM. Ook Sander Kleinenberg, Bingo Players en Sander van Doorn zijn te gast in de Melkweg.

16.16: Theekransje met godfathers Kenny Dope, Manuel Göttsching, Boris Blank

Dave Clarke probeert het gesprek nog te sturen naar een nu versus toen gesprek, maar we breken hier eigenlijk in bij het theekransje van de 'godfathers'. De belangrijkste vraag, van Kenny Dope aan Manuel Göttsching (Ash Ra Temple); "hoe kreeg je 35 minuten muziek op één kant van een plak 10" vinyl?" (Jochem Boom)

16.13: Het is even over vieren en Mary Go Wild is alweer ramvol

Het is nu al kansloos om binnen te komen bij de Mary Go Wild winkel. Aan het geschreeuw uit de kelder te horen staat Gregor Trasher al wel te vlammen. Gelukkig kun je vanavond in 3voor12 Radio alle ins & outs van deze winkel en de ADE-feestjes horen (Christiaan Walraven)

15.53: De Jeugd verwachtte weinig van Sterrenstof

"Freddie is er niet want hij heeft iets in zijn ogen. Wil er iemand dan al weg?" Pepijn Lanen, Willie Wartaal en Bas Bron van De Jeugd zijn er wel en krijgen de vraag welke hit ze het minste hadden verwacht. Eensgezind: Sterrenstof. "Dat begon veel duisterder en de refreinen stonden haaks op de coupletten. Toen heb ik de tekst maar wat platter gemaakt, over planeten enzo", aldus Pepijn Lanen. (Bas van Duren)

15.34: Martin Garrix is zijn USB-stick vol muziek kwijt

Martin Garrix meldt zich bij de receptie van de Melkweg. Wat blijkt? Gisteren bij Nicky Romero is hij een USB-stick met unreleased tracks kwijtgeraakt. Benieuwd waar die opduikelt. (Timo Pisart)

Black Coffee @ We Dance Again, MacLoud Studios Amsterdam - 14 October 2015 by Chemicalgroove on Mixcloud

14.49 Afrojack over de DJ Mag-lijst: "Het is een marketingproduct geworden"

Afrojack neemt op de ADE-conferentie opeens een opvallend standpunt in over de Dj Mag Top 100: "Het is een populariteitspoll, maar het is nu een marketingproduct geworden. PR-mensen gaan de straat op zodat mensen op een dj stemmen die ze niet eens kennen. Je moet het niet te serieus nemen. Denk je dat Carl Cox een fuck geeft op welke plaats hij staat?" Aldus Afrojack, die dit jaar mooie meisjes met iPads en Afrojack-vlaggetjes de supermarkten in stuurde. Met een knipoog: "Ik heb dit onderwerp tot nu toe kunnen vermijden."

14.45: Tweaken bij Modular Market in het Companietheater

Angelica uit New York studeert Earth Studies in Amsterdam maar skipt graag haar colleges voor (de Modular Market op) ADE. "I'm a DJ as well, Amsterdam is great for DJs". (Menno de Meester)

14.20: Robert Hood over de sonische assault van Underground Resistance

Een Q&A met Robert Hood betekent het hebben over zijn aandeel in het Detroitse techno-collectief Underground Resistance. "Dat werd zo groot dat in 1991 zelfs Ice Cube en Queen Latifah ons op straat aanspraken. Dan maakten wij duidelijk dat het een movement was. Stille terroristen die een sonische assault pleegden op 'the man'." Robert Hood heeft het over dope and fresh new music, maar "die woorden mag ik van mijn dochter niet zeggen". Ze zit in de zaal en schudt inderdaad van nee. (Bas Van Duren)

13.46: Hier is het feestje niet

Platenwinkel en label InDeep'n'Dance geeft een showcase met lekkere laidback techno. Goed tegen de kater, of als voorbereiding op een lange nacht. Maar op dit moment zijn er drie mensen, een hond en een kat. (Pim Brasser)

13.30: Paylogic en Dutchband kijken koffiedik @ADE conferentie en 3voor12 Radio

Dragen we dadelijk allemaal een bandje dat meet of je niet te hard gaat, en je waarschuwt dat je even moet rusten? Kun je dadelijk alles met je mobieltje betalen (en ook "muntjes" aan je vrienden overdragen)? Hoge heren van Paylogic en Dutchband kijken koffiedik op de Hardstyleconferentie. Zaterdag vertellen ze er meer over in 3voor12 Radio. (Timo Pisart)

12.44: Happy ending met tijgerknuffels in de Bierfabriek

De zesde verdieping van de Bierfabriek op Rokin is voor de gelegenheid een loungey hangout van Urbanears met als hoogtepunt: de Nurses of the Heart Clinic. Twee zwijgzame zusters bij wie je je hoofd, voeten, buik of hart kan laten masseren. Ik kies voor dat laatste en wordt gepamperd tot het extreme met twee grote tijgerknuffels, een pleister in de vorm van een hart en een happy ending in de vorm van een hoofdkrabber. Je gaat er met een wtf-gevoel in en komt er met een extreem uitgerust gevoel uit. Aanrader. (Bas van Duren)

12.00 Red Light Radio live-uitzendingen vanaf ADE15

Red Light Radio zendt 24/7 live uit vanaf ADE. Vanaf 13.00 uur met o.a. Dauwd en om 16.00 hoor je A made up sound A Made Up Sound (die vorige week als 2562 nog genomineerd was voor een 3voor12 Award) en vanaf 17.00 met Young Marco's Sorry For The Late Reply. RLR schema hier.
 

11.45: Workout met Yellow Claw in Vondelgym

Yellow Claw brengt in Vondelgym van Arie Boomsma een nieuwe mixtape uit. Tegelijk werken meer dan vijftig man zich in het zweet met een stevige workout op hun muziek. Nizzle (Nils Rondhuis): "Ik train vanaf dag één bij Vondelgym, dus het was voor Arie en ons een logische stap om dit te doen" Laidback Luke was ook van de partij, wellicht in training voor vanavond bij Domien op 3FM. (Robbie van Zoggel)

11.00: Interview Young Marco over z'n label, cratediggen en Amsterdam

3voor12 sprak Young Marco over zijn nieuwe label, cratediggen, deadlines en Amsterdam (Dance Event). Hij is vandaag tweemaal aan het werk te zien:
Om 17.00: Lancering Safe Trip / Sorry for the Late Reply, Red Light Radio 
Vannacht om 6.00:
Dekmantel x Hessle Audio, North Sea Jazz Club
Vrijdag spreekt Young Marco vanaf 16.00 over The Future of Crate Digging in Felix Meritis

09.15: Jeff Mills stoeit met Hollandsche meester in Rembrandthuis

Het auditorium van het Rembrandthuis zit al vroeg vol voor Jeff Mills. De techno dj neemt een EP op in de vroegere werkkamer van Rembrandt. Hij baseert zich op Rembrandts schilderij Philosopher In Meditation (1632). In het Compagnietheater legt hij om 18.00 uur uit, hoe hij het er van af bracht. Nu live te volgen via de stream op YouTube. (Robbie van Zoggel)

Check ook het video-interview met Jeff Mills in 3voor12 Radio van woensdag.

Good times @amsterdamdanceevent great to be here!! #ade#ade15#amsterdam#dance#djlife

A photo posted by Official Instagram Easteraxx (@easteraxx) on

7.00: Geen openbaar vervoer in de ochtendspits

Vanwege een staking rijden er tot 8.30 uur geen bussen, trams en metro's. De ponten naar Amsterdam Noord varen wel gewoon. Vanaf 8.30 uur zou de dienstregeling weer op gang moeten komen. De verwachting is dat vanaf het middaguur alles weer volgens het schema rijdt.