Zeroes Heroes Weval: "Bij Radiohead komen onze stijlen samen" Zeroes Heroes Weval: "Bij Radiohead komen onze stijlen samen"

12van3voor12-dance-duo werkt aan debuutalbum en remix voor The Acid

, Timo Pisart

Zeroes Heroes Weval: "Bij Radiohead komen onze stijlen samen"

12van3voor12-dance-duo werkt aan debuutalbum en remix voor The Acid

Timo Pisart ,

In het kader van Zeroes Request op 3FM pluist Roosmarijn deze hele week uit wat onze lievelingsacts eigenlijk voor muzikale helden hadden in de jaren Nul en wiens oeuvre ze kunnen dromen. Vanavond vertelt Harm Coolen van elektronica-duo Weval over hun helden Radiohead, over de remix die ze maken voor The Acid én over hun debuutalbum. "In september willen we het uitbrengen, dus in mei moet het af zijn."

Eigenlijk had Weval zelf al het idee om een remix te maken voor The Acid, de donkere elektronica-band van Ry X, Adam Freeland en Steve Nalepa. "En toen kwamen zij opeens aanzetten met de track Ra", aldus Harm Coolen. "Het is een hele ingetogen track, we vinden het wel vet om het dansbaar te maken. Deze week is de de deadline."

Het grote voorbeeld van Weval uit de jaren Nul is Radiohead, vertelt Harm. "We zoeken graag de crossover op, en dat doet Radiohead heel duidelijk." Hij hoorde het voor het eerst in het huis van zijn bandlid: "Merijn woont bij het Mercatorplein in een huis met allemaal vrienden. Daar komen we op zaterdagavond vaak samen. Je hoeft niet af te spreken, gewoon aanbellen. Een avond stond deze track op en werd ik meteen weggeblazen. Daar komen onze stijlen samen: Merijn komt meer uit de rock, ik uit de jazz. In Reckoner hoor je eigenlijk ook een rockband die een jazzritme speelt, luister maar eens naar die cymbals.” 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12