Zeroes Heroes Sevdaliza: "Björk is een levende legende" Zeroes Heroes Sevdaliza: "Björk is een levende legende"

12van3voor12-R&B-zangeres scoort agent in VS en krijgt muziek in modeshow van DKNY

, Timo Pisart

Zeroes Heroes Sevdaliza: "Björk is een levende legende"

12van3voor12-R&B-zangeres scoort agent in VS en krijgt muziek in modeshow van DKNY

Timo Pisart ,

In het kader van Zeroes Request op 3FM pluist Roosmarijn deze hele week uit wat onze lievelingsacts eigenlijk voor muzikale helden hadden in de jaren Nul en wiens oeuvre ze woord voor woord mee kunnen blèren. Vanavond vertelde Sevdaliza over haar grote heldin Björk en over haar Amerikaanse avonturen: "Als alles wordt bevestigd, krijg ik een drukke maand rond SXSW."

Het was vandaag bij Billboard te lezen: Sevdaliza tekent bij Windish Agency, het agentschap dat ook o.a. Alt-J, Aphex Twin, Arca, Chet Faker, Jamie XX, Gotye, Four Tet en First Aid Kid vertegenwoordigt in de VS. "Ik ben er heel blij mee", lacht Sevdaliza, "ze hebben me benaderd, ik ben in gesprek gegaan en we zitten op één lijn, dus ik heb de knoop doorgehakt." Ongeveer tegelijkertijd ontving Sevdaliza een smsje van de hoofdredacteur van Vogue: Backseat Love was te horen op de catwalk van DKNY tijdens de Fashion Week in New York. "Mooi, hè?"

De grote Zeroes-heldin van Sevdaliza is Björk. "Bijna alles van haar is goed. Ze staat voor mij symbool voor een eigentijdse en eigenwijze artieste die zich niet in hokjes laat stoppen en zich door de jaren heen heeft ontwikkeld tot een levende legende. Geen enkel album van haar is hetzelfde, dat vind ik heel inspirerend. Ik snap haar gedachtegang wel, op Pitchfork zei ze dat ieder album een andere fase in haar leven weerspiegelt, en dat hangt samen met andere gevoelens en geluiden."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12