Nieuw op 3voor12 Radio: Death From Above 1979, St.Vincent en Tiga

Death From Above 1979 scoort single van de week met Trainwreck 1979

Sander Kerkhof ,

Nieuw op de playlist deze week zijn St.Vincent en Tiga. Death From Above 1979 heeft de single van de week met Trainwreck 1979. Deze week heel veel aandacht voor het Lowlands festival met kaarten en opnames. Hitproducer Reverse is donderdag te gast in de studio en we geven deze week ook kaarten weg voor Linkin Park en Hozier!

De nieuwe 3voor12 Single van de Week: Death From Above 1979 - Trainwreck 1979 (Caroline)
Het dancepunkduo uit Toronto is terug van weggeweest. Tien jaar geleden bracht DFA 1979 het waanzinnig goede album You’re A Woman I’m A Machine uit. Na een stormachtige tournee ging het faliekant mis met de twee en in 2006 gingen ze uit elkaar. In 2011 kwamen ze weer bij samen op het South By Southwest festival en nu is er dus ook eindelijk nieuwe muziek. Het album The Physical World volgt in september.

Ook nieuw op de 3voor12 Playlist:

St.Vincent - Regret (Caroline)
Annie Clark is een eigenzinnige Amerikaanse multi-instrumentalist die al eerder dit jaar op de 3voor12 playlist stond. Ook kwam ze langs bij Roosmarijn in de studio. Binnenkort is St.Vincent ook te zien op Lowlands. Regret is afkomstig van haar album met de titel St.Vincent.

Tiga - Bugatti (Turbo)
Canadese danceveteraan die als dj en producer de wereld steeds weer versteld doet staan met zijn simpel aandoende maar o zo slimme singles met titels als Let’s Go Dancing, Pleasure From The Bass en Shoes. Bugatti (over de auto natuurlijk) schreef Tiga samen met Jori Hulkonnen, met wie hij eerder ook de Corey Hart 80s-hit Sunglasses At Night coverde.
 

Verder nog op de playlist:
Maydien - U (eigen beheer, 5e week)
Oscar The Wolf - Strange Entity (PIAS, 5e week)
Superfood - Right On Satellite (PIAS, 4e week)
FKA Twigs - Two Weeks (V2, 4e week)
Blaudzun - Too Many Hopes For July (V2, 3e week)
Magnus ft. Tom Smith - Singing Man (Caroline, 3e week)
Luke Sital Singh - Nothing Stays The Same (Universal, 2e week)
Hudson Mohawke - Chimes (V2, 2e week)

3voor12 album van de week:
Spoon - They Want My Soul (Epitaph)

3voor12 Radio is maandag t/m donderdag van 22 tot 1u te beluisteren op 3FM