Line-up 3voor12-podium Eurosonic 2014 bekend

O.a. Coely, Milky Chance en Embers 15 januari naar Vera Groningen

Redactie 3voor12 ,

De line-up van het 3voor12-podium op Eurosonic is bekend! Coely, Milky Chance, Embers, Royal Blood en Sisy Ey zullen op woensdag 15 januari hun opwachting maken in Vera. 3voor12 geeft toelichting bij de acts die het podium zullen betreden.

Coely
Er zijn te weinig vrouwen in ‘the Game’. Punt. Klinkt misschien stigmatiserend maar het verklaart misschien wel waarom de raps van Coely zo fris klinken. Of is het simpelweg haar heerlijke flow? De Vlaamse serveert een fijne mix van hiphop, soul en gospel en bij onze zuiderburen is haar ster al rijzende. In Nederland gaf ze haar visitekaartje af op Into The Great Wide Open, waar ze met een gevarieerde set bewees een festivalpubliek met gemak in te kunnen pakken. De negentienjarige Antwerpse belooft dit in Groningen dunnetjes over te doen. O ja, ze opende al voor Kendrick Lamar en Kanye West. Een dame om in de gaten te houden.

Milky Chance
De track Stolen Dance, van het poppy duo Milky Chance, begeeft zich in Duitsland al enige tijd in de hogere regionen van de hitlijsten. Inmiddels begint het success van het nummer ook naar Nederland over te waaien. De dj van de Melkweg wist laatst niet wat hem overkwam toen hij het nummer bij wijze van opwarmertje draaide. Zelden kwamen zoveel mensen naar de booth om te vragen welk nummer zojuist was ingestart. Wellicht komt Milky Chance dus naar Groningen met Nederlands hitssucces in de achterzak. Wij zijn in ieder geval benieuwd naar het verdere materiaal van debuutplaat Sadnecessary. Stolen Dance is in ieder geval een relaxed, zomers nummer met een reggaeritme en lome beat, om je mee te wapenen tegen een winterdepressie!

Embers
Embers is een Engels collectief, dat meeslepende liedjes maakt die naar een climax toewerken. In single Part Of The Echoes is Embers op zoek naar het grote gebaar. Luister het nummer er maar op na; de track is opgebouwd uit stuwende drums, een euforisch gitaarlijntje en galmend achtergrondkoor. De band heeft de potentie een groot publiek aan te spreken, maar het opgefokte Sins Unknown, dat in de verte aan The Mars Volta doet denken, bewijst dat er ook ruimte is voor eigenzinnigheid. Wellicht gaat Embers ook in Groningen voor euforische taferelen zorgen.

Royal Blood
In een tijd waarin gitaarhelden steeds vaker plaats maken voor producers komt een band als Royal Blood als geroepen als redders van de rock. Dit Britse duo maken lekkere, conventionele (hard)rock. Royal Blood doet niets wat je nog niet eerder hoorde, maar is ‘sexy as hell’. De band is het nieuwe snoepje van NME en zal in 2014 samen met Miles Kane en Tame Impala openen voor Arctic Monkeys. Royal Blood brengt een prettige bak herrie met een belangrijke rol voor rhythm guitar en de snerpende stem van de frontman. Peuter die haarbandjes maar los als deze twee het podium van de Vera betreden.

Sísý Ey
Wat zit er toch verstopt in het IJslandse drinkwater? Het land heeft nog geen half miljoen inwoners maar exporteert met success de één na de andere act. Sigur Rós heeft natuurlijk al lange tijd wereldwijd succes en de 21-jarige IJslander Ásgeir maakte dit jaar al een indrukwekkend debuut. Is Sísý Ey ‘the next big thing’? De band is ontstaan rond drie zusjes met sprookjesachtige namen; Elin Elisabeth en Sigga. Het drietal maakte in eerste instantie akoestische liedjes maar wilde hun muziek naar een hoger plan tillen en besloot daarom in 2011 te gaan samenwerken met DJ Oculus. Het resulteerde in bedwelmende dance van het dromerige soort waar IJsland patent op lijkt te hebben. Ideale muziek om de nacht mee in te zweven.

Eurosonic/Noorderslag
Eurosonic/Noorderslag is een 4-daags showcasefestival verspreid over verschillende locaties in Groningen. De stad zal van 15 tot en met 18 januari in de ban zijn van het festival. O.a. James Blake, Jake Bugg, Crystal Fighters en Lykke Li maakten er eerder al de stap naar het grote publiek. 3voor12 doet uitgebreid verslag van het festival en neemt het 3voor12-podium in Vera op in beeld en geluid.