#ESNS14: Duo vlak en mat: Kris Berry & Perquisite #ESNS14: Duo vlak en mat: Kris Berry & Perquisite

Zangeres kleurt keurig binnen de lijntjes

, Frank Hettinga

#ESNS14: Duo vlak en mat: Kris Berry & Perquisite

Zangeres kleurt keurig binnen de lijntjes

Frank Hettinga ,

Een mysterieuze dame gehuld in een lange jurk komt het podium op. Kris Berry spreidt haar armen als een engel en neemt het publiek met haar warme soulvocalen deinend mee naar verre oorden.

HET CONCERT:
Kris Berry & Perquisite, Noorderslag, CBK Oosterpoort, zaterdag 18 januari 2014

DE ACT:
Producer Pieter Perquin, vooral bekend van de act Pete Philly & Perquisite, hoorde zangeres Kris Berry tijdens een Amy Winehouse-tribute zingen. Hij was vastbesloten om met haar een gelegenheidsduo te vormen. Het resulteerde al snel - september 2013 - in een album, genaamd Lovestruck Puzzles. De melancholische soul van Berry is een goede match met de eveneens soulvolle grooves van Perquisite.

HET NUMMER:
Het meest bekende nummer 'Let Go' is het enige nummer dat wordt mee gezongen door het publiek. Door de harmonieuze combinatie van Perquisite op de cello plus een fijne gitaar en piano komt de single goed uit de verf. Het is van meet af aan duidelijk dat de band om Kris Berry & Perquisite als doel heeft een strakke set neer te zetten. Dit wordt met luid gefluit omarmd door het publiek.

HET MOMENT:
Kris Berry kondigt het volgende nummer aan, genaamd Warm. ‘Dat is het hier ook,’ zegt ze op nonchalante wijze. Dan spoort de zangeres het publiek mee te doen met de ‘Wohohohoos’ in het nummer. Mannen en vrouwen worden gescheiden en mogen om de beurt inzetten.

HET PUBLIEK:
Bij het openingsnummer wordt meteen duidelijk dat de band om Kris Berry & Perquisite als doel heeft een strakke set neer te zetten. Toch krijgt Kris Berry het publiek niet het gehele optreden mee in haar soulwereld. Hoewel de CBK zaal aan het begin vol staat, besluiten een deel van de Noorderslagganger maar eens ergens anders te zoeken.

HET OORDEEL:
Kris Berry heeft een mooie en zuivere stem. Het duo en de band spelen een fijne set, maar misschien mist er nog een blaasinstrument voor een extra laag in het geluid. De soul van Kris Berry & Perquisite blijft geregeld op een vlak en mat niveau steken. Wanneer de band uitpakt, houdt Kris Berry het bij haar ingetogen warme stem. Door binnen de lijntjes te kleuren, haalt ze nooit echt krachtig uit. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12