ADE14: De top 5 van Vrijdag ADE14: De top 5 van Vrijdag

De hoogtepunten van dag 3

, Redactie 3VOOR12

ADE14: De top 5 van Vrijdag

De hoogtepunten van dag 3

Redactie 3VOOR12 ,

Luie lezer? Dat mag. Wij zetten daarom de vijf hoogtepunten van de derde ADE14-dag even voor je op een rijtje.

Dekmantel met onder meer Moodymann, Cinnaman, Carl Craig, Recloose

Het duo laat zien hoe je ongelooflijk dwingende techno kan neerleggen zonder dat het aan menselijkheid, of als je het liever hebt soul, hoeft in te boeten. Pas als tegen het einde Octave One's "Blackwater" er in komt, heb je door in wat voor genadeloze fuik het duo je heeft getrokken.

Maceo Plex in Het Concertgebouw

God is a dj in het Concertgebouw! Voor Audio Obscura zijn alle stoelen weggehaald en daarmee is het klassieke muziekgebouw omgetoverd tot een verrukkelijke house-tempel voor drieduizend man. Met een fabuleuze lichtshow voelt het een beetje als Awakenings in de Gashouder, maar dan mooier, statiger, exclusiever en met erg goed geluid. Headliner Maceo Plex maakt het wel erg bont met snoeiharde techno, die wonderwel funky blijft. De Amerikaanse Spanjaard houdt het tempo bizar hoog en wint de BPM-wedstrijd vanavond met drums, hi-hats en beats die over elkaar heen lijken te buitelen. Het publiek is om 2.00 uur compleet uitzinnig, een meisje beklimt de kansel onder het orgel en ook op de boxen die boven de zaalvloer uittorenen, op de rand van de dj-booth, op de pluche stoelen boven en ja overal, staan mensen te dansen.

Ben Klock in OT301

Maar nee. Ben Klock lijkt nog lang niet klaar te zijn; misschien heeft hij spijt dat hij een halfuurtje miste. Maar dat lijkt iedereen al lang vergeten te zijn. Zelfs aanfluitingman horen we niet meer.

SOPHIE tijdens LuckyMe en WARP in Paradiso

Hij jaagt er misschien een handjevol mensen mee weg, maar de zaal vol aanhouders krijgt een onvoorspelbare en boeiende set, die luistert als de meest kleurrijke acid-trip. Tracks als "Bipp" en "Lemonade" doen het goed op de radio, maar zetten ook de kleine zaal voor 't eerst vanavond écht in vuur en vlam.

Junkie XL en Hans Zimmer in 3voor12Radio

Junkie XL alias Tom Holkenborg nam niemand minder dan zijn leermeester en 's werelds grootste filmcomponist Hans Zimmer (o.a. The Lion King, Inception, The Dark Knight en Gladiator) mee naar Amsterdam Dance Event. In een dubbelinterview voor 3voor12 Radio vertellen ze hoe Junkie XL als stagiair in een kelder samples losknipte voor Zimmer terwijl Holkenborg zelf net een gigantische wereldhit had gescoord met Little Less Conversation.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12