ADE14: De top 5 van Donderdag ADE14: De top 5 van Donderdag

De hoogtepunten van dag 2

, Redactie 3VOOR12

ADE14: De top 5 van Donderdag

De hoogtepunten van dag 2

Redactie 3VOOR12 ,

Luie lezer? Dat mag. Wij zetten daarom de vijf hoogtepunten van de tweede ADE14-dag even voor je op een rijtje.

Modeselektor, live op Modeselektion in de Melkweg

In 3voor12 Radio kondigden de Duitsers al aan dat ze tijdens hun show de overleden Britse elektronicapionier Mark Bell van LFO zullen eren. Hij is een grote inspiratiebron voor de dj’s en daarom draaien ze vannacht een speciale remix van LFO-track "Frea"’. Ook het nummer "Default" van supergroep Atoms For Peace (o.a Thom Yorke en Flea) wordt door de mangel gehaald. Modeselektor sluit de set af met de populaire track "Berlin", die luidkeels wordt meegezongen door het publiek. Een mooi einde van een zeer sterk optreden.

Martin Garrix, Escape

Natuurlijk bedient Garrix zelf zich van net zulke platte hitformules als zijn vrienden, maar wat meteen opvalt is hoe ontzettend veel beter zijn set in elkaar zit. De mixen (al dan niet van tevoren gemaakt) gaan soepel, de overgangen slaan ergens op en hij zal never nooit ineens een lelijke ballade erin gooien. Integendeel, het is pure adrenaline met tracks als Error 404 en Set Me Free. Maar ook is er ruimte voor wat inventievere drops zoals in een track van Wax Motif & Neoteric’s. Het kwartiertje b2b met Nicky Romero maakt het helemaal af. 

2562 tijdens Beamlab in Pakhuis de Zwijger

In de liveset zitten daar nieuwe, nooit uitgebrachte producties tussendoor, waardoor het nu drie piekmomenten in het uur worden. Of piekmomenten, dat klinkt een beetje gek als iedereen rustig onderuit in de zitzakken zit. Comfortabel is het wel, maar ook een beetje stijfjes. En dat is wel jammer, want 2562 maakt zeker geen typische luistermuziek. Vooral die drie meest opvallende tracks zijn echt meeslepend en dansbaar.

Modular Pursuits live in Roest

Achter de zonnebril, de cape en de naam Modular Pursuits gaat niemand minder dan Carl Craig schuil. De Detroit-veteraan laat zich niet opjutten door de ongeduldige pillenpappies vooraan, die met wilde gebaren naar hem seinen dat hij moet knallen. De eerste twintig minuten van zijn set is er nauwelijks een beat te hore, wel allerlei freaky stemmen. Ze krijgen uiteindelijk toch waar ze om vragen: diepe, rauwe techno.

Nouveau Riche in Bitterzoet

De jongens van Nouveau Riche hostten gisteren hun eigen avond. En dan heb ik het natuurlijk over Mr. Polska, over de NoizBoiz, over JeBroer, over The Partysquad én over sterproducer en mr. Nouveau Riche zelf: Boaz van de Beatz, die al samenwerkte met o.a. Yellow Claw, Major Lazer, Pharrell Williams en Afrojack!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12