3voor12 Checklist (week 5): o.a. Thomas Azier, Royal Blood, Blaudzun 3voor12 Checklist (week 5): o.a. Thomas Azier, Royal Blood, Blaudzun

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 5): o.a. Thomas Azier, Royal Blood, Blaudzun

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

We gaan iets nieuws doen. Voortaan iedere vrijdag op 3voor12: De Checklist, een wekelijkse chart met de beste muziek die je deze week moet checken. De lijst wordt samengesteld op basis van tips uit het extended netwerk van 3voor12, mensen die voor 3voor12 werken of waar 3voor12 geregeld mee samenwerkt. En dus presenteren we je de eerste checklist, na een zwaar uit de hand gelopen vergadering met de natte vinger op geheel ondemocratische wijze samengesteld door de 3voor12 redactie met input van Ingmar Griffioen, Willem van Zeeland, Atze de Vrieze, Timo Pisart, Sander Hoogendoorn, Erik Zwennes, Gijsbert Kamer, Sjoerd Huismans, Annemieke Schollaardt, Christiaan Walraven en Silvy Broeren.

1. Thomas Azier - Hylas live bij 3voor12 Radio
De zwarte synthpopprins uit Berlijn haalt alles uit de paar dagen rond zijn optredens in Groningen. Zo speelde hij zijn nieuwe single Hylas bij 3voor12 Radio.

2. Royal Blood live op Eurosonic
De live-sensatie van Eurosonic is een Engels duo dat pas een single uit heeft. Ze vallen op met hun stevige, solide sound.

3. Blaudzun - The Promises Of No Man's Land (single)

Goed nieuws voor Blaudzun: zijn steengoede nieuwe single zit straks in Sotsji onder de NOS-samenvattingen. En dan was hij afgelopen week ook nog eens 3FM Megahit.

4. George Ezra - Budapest live in 3voor12 Radio
Singer-songwriter George Ezra blies iedereen weg met deze sessie versie van zijn aanstaande hit Budapest. We gaan veel van hem horen, te beginnen op Motel Mozaique.

5. De Sluwe Vos live op Noorderslag
In onze eigen 3voor12 zaal bewees de Friese producer De Sluwe Vos dat house wel degelijk kan op Noorderslag. En dat terwijl zijn spectaculaire productie niet eens in de zaal paste.

6. Damien Jurado - Brothers And Sisters Of The Eternal Son (album)
Op zijn elfde album laat Seattle-zanger Damien Jurado alle conventies los. De meest vrije psychedelische folk die je je kunt voorstellen.

7. Milky Chance - Sadnecessary (album)
Het Duitse duo Milky Chance was op Eurosonic niet van het podium af te krijgen, en het publiek wilde alleen maar meer. Hun debuut is nu Album van de Week.

8. Balthazar - Leipzig (single)
Het eerste concrete signaal van een nieuw Balthazar-album is deze nieuwe single. Wat stilletjes gelanceerd, maar dat is voor Balthazar altijd de beste tactiek gebleken.

9. Young & Sick - Continuum (single)
Vanuit het niets staat Nederlander Nick van Hofwegen ineens op SXSW en Coachella, met zijn delicate elektronische popliedjes.

10. London Grammar - Strong (single)
Het begint langzaamaan te gebeuren voor deze zwierige Britse band, die eind vorig jaar al een hoogtepunt was op London Calling. The XX meets Florence and the Machine.

11. Warpaint - Warpaint (album)
Het stoere dameskwartet Warpaint scoorde twee weken terug het Album van de Week.

12. Black Lips - Boys In The Wood (single)
Onze favoriete bad kids zijn terug met een nieuwe single en een buitengewoon gewelddadige videoclip

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12