3voor12 Checklist (week 6): o.a. Elbow, Thomas Azier, Daft Punk, Moodymann 3voor12 Checklist (week 6): o.a. Elbow, Thomas Azier, Daft Punk, Moodymann

Elke week de beste nieuwe muziek

, Redactie 3voor12

3voor12 Checklist (week 6): o.a. Elbow, Thomas Azier, Daft Punk, Moodymann

Elke week de beste nieuwe muziek

Redactie 3voor12 ,

Met het weekend voor de deur is het tijd voor een nieuwe 3voor12 De Checklist, de wekelijkse chart met de beste muziek die je deze week moet gehoord moet hebben. Drie tracks hebben de eerste week overleefd; Thomas Azier bevindt zich nog steeds in de hogere regionen, Blaudzun zakt naar de zevende plaats en George Ezra’s Budapest is deze week lijstduwer. De nieuwe single van Elbow is nieuw op nummer 1 en op 2 komt binnen de spectaculaire uitvoering van Get Lucky door Dacft Punk bij de uitreiking van de Grammys, met special guests Pharrell, Nile Rodgers en Stevie Wonder. De chart is met natte vinger en op geheel ondemocratische wijze samengesteld op basis van tips uit het extended netwerk van 3voor12, mensen die voor 3voor12 werken of waar 3voor12 geregeld mee samenwerkt.

1. Elbow - New York Morning (single)
De band uit Manchester komt in maart alweer met het zesde studioalbum; The Take Off And Landing Of Everything. Het mooi gedragen New York Morning is de vooruitgesnelde single. Bekijk vooral ook de filmische videoclip in onze YouTube-playlist, vooral een mustsee voor New York-fans.

2. Daft Punk, Pharrell Williams, Nile Rodgers & Stevie Wonder - Get Lucky op de Grammy's 2014
Na er vorig jaar al mee te zijn doodgegooid, was Get Lucky was deze week weer ‘all over the place’. De monsterhit werd tijdens de Grammys uitgevoerd door een sterrenkast en dat mondde uit in een aanstekelijke medley. De hamvraag: Was het daadwerkelijk Daft Punk dat zich in de robotpakken had gestoken?

3. Thomas Azier - Hylas live bij 3voor12 Radio (vorige week 1)
De zwarte synthpopprins uit Berlijn haalt alles uit de paar dagen rond zijn optredens in Groningen. Na Eurosonic Noorderslag speelde hij zijn nieuwe single Hylas bij 3voor12 Radio.

4. Moodymann - Moodymann (album)
Moodymann laat alle Disclosure fans even zien wie de baas der bazen is. Zijn nieuwe plaat vind je vanaf maandag op de Luisterpaal.

5. I'm Not Part Of Me - Cloud Nothings (single)
I’m Not Part Of Me is de nieuwe rammeltrack van de punkers van Cloud Nothings en zet de lijn voort van het verslavende Attack On Memory. De nieuwe plaat heet Here and Nowhere Else en verschijnt op 1 april. Op 19 mei spelen ze in de Melkweg.

6. Naive Set -Reclining Nude
(album)
Na Apneu’s Hard Fellings alweer zo’n verdomd prettig, Amsterdams plaatje uit de Subroutinestal. Naive Set maakt slimme, überaanstekelijke indiepop. Opgepast, hier raak je aan verslingerd. Reclining Nude staat nu op de Luisterpaal.

7. Blaudzun - The Promises Of No Man's Land (single) (vorige week 3)

Goed nieuws voor Blaudzun: deze gouden single zit tijdens de Olympische Spelen in Sotsji onder de NOS-samenvattingen.

8. Morgan Delt - Morgan Delt (album)
De sixties psych fetisjisten van Trouble In Mind, het Amerikaanse label van Jacco Gardner, flikken het weer met een geweldige sound, ergens tussen Tame Impala en Thee Oh Sees. Op de playlist vind je Make My Grey Brain Green (hoezo psychedelica!), de openingstrack van het debuutalbum dat je kan vinden op de Luisterpaal.

9. Timber Timbre - Hot Dreams (single)
Hot Dreams is niet zo spookachtig als eerder werk van Timbre Timbre, maar wel de geilste track van de week. Met een hijg-kwijl-solo van saxofonist Colin Stetson.

10. War On Drugs - Red Eyes (single)
Een snufje Bruce Springsteen, een mopje krautrock én alles aangezet met een stiekeme saxofoon die daar onderdoor glijdt. Het wachten op de nieuwe War On Drugs-plaat wordt nu echt ondraaglijk. In mei speelt War On Drugs op Le Guess Who? Mayday in Utrecht. Gaat dat zien dus.

11. Young Fathers - Get Up (single)
De Schotse lo-fi hiphopgroep Young Fathers maakt donkere hiphopproducties met samba-achtige percussie en af en toe een gelikt R&B-refrein. Nieuwe single Get Up is gebouwd rond een sinistere beat die wordt aangevuld met een plagerig vrolijke tekst. ‘Get up and have a party…’

12. George Ezra - Budapest live in 3voor12 Radio (vorige week 4)
Singer-songwriter George Ezra blies in de 3FM-studio op Eurosonic iedereen weg met deze versie van zijn aanstaande hit Budapest. We gaan veel van hem horen, te beginnen op Motel Mozaique.

De 3voor12 Checklist is samengesteld dankzij input van Ingmar Griffioen, Willem van Zeeland, Atze de Vrieze, Timo Pisart, Sander Hoogendoorn, Erik Zwennes, Gijsbert Kamer, Sjoerd Huismans, Joost van Beek, Menno Visser, Wilbert Mutsaers, Reinier Bruijne, Tim Schakel, Norbert Pek, Derek van Winsen, David Kleijwegt, Roosmarijn Reijmer, Christiaan Walraven en Silvy Broeren.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12