VARA-kopstuk Mark Minkman nieuwe directeur Paradiso

Huidige directeur neemt dit weekend afscheid

Atze de Vrieze ,

Paradiso heeft een nieuwe directeur gevonden. De 49-jarige Mark Minkman moet Pierre Ballings opvolgen, die dit weekend zijn afscheid viert. Ballings gaat na 21 jaar trouwe dienst met pensioen. Minkman is momenteel als zakelijk directeur van de VARA verantwoordelijk voor de financiën van de omroep.

Volgens Minkman is de aanstelling nog niet helemaal rond. "De ondernemingsraad zou gisteren formeel advies geven, maar omdat een aantal mensen afwezig was is dat uitgesteld." Het is evengoed de intentie van zowel Paradiso als de VARA-man om met elkaar in zee te gaan. "Ik heb er buitengewoon veel zin in. Paradiso is natuurlijk een van de mooiste plekken om directeur te zijn. Ik ben een degelijke bestuurder, en ik vind het leuk om te werken met creatieve mensen die de kraak en smaak bepalen. Zij zetten de toon, maar die mensen hebben een directeur nodig om alles in goede banen te leiden."

Minkman noemt zichzelf een 'groot muziekliefhebber', en een die graag op de werkvloer staat. Zo was hij de afgelopen tijd veel in Paradiso te vinden. "Ik ben van plan op mijn eerste dag achter de kassa te gaan zitten om lidmaatschappen te verkopen. Ik wil weten wat er speelt. De belangrijkste uitdaging voor Paradiso de komende tijd is de huidige koers te behouden, verder te ontwikkelen en trendsettend te blijven." Later vandaag op 3voor12 een uitgebreid interview met scheidend directeur Pierre Ballings, die Paradiso de afgelopen 21 jaar uit liet groeien tot een geoliede machine met zo'n 300 man personeel.