Primeur: Blaudzun zingt op single Baskerville Primeur: Blaudzun zingt op single Baskerville

Luister nu Gun For Hire, de tweede single van de nieuwe Baskerville plaat

, Ingmar Griffioen

Primeur: Blaudzun zingt op single Baskerville

Luister nu Gun For Hire, de tweede single van de nieuwe Baskerville plaat

Ingmar Griffioen ,

Baskerville heeft een track gemaakt met Blaudzun. De Haarlemse electro-act werkt vaak met gastzangers. Voor de nieuwe plaat vroegen ze onder anderen Mathias Janmaat (Bombay Show Pig), Torre Florim (De Staat, Tessa Douwstra van Orlando en... Johannes Sigmond alias Blaudzun. Roosmarijn belt daar over in 3voor12 Radio met Bart Possemis van Baskerville: "Toen Blaudzun met de tekst kwam, toen viel die track helemaal. Dat was echt te gek." Op 4 oktober komt de nieuwe langspeler Strongroom uit.

Possemis legt Roos uit hoe ze bij Blaudzun terechtkwamen: "We waren allebei op zoek naar zangers en vonden hem vet. We mailden en hij hapte meteen toe." De Haarlemse producer vertelt dat de nieuwe track Gun For Hire met Blaudzun over een bankoverval gaat. "Het gaat niet over een bepaalde bankroof, maar meer over het dilemma van de rover." Het is niet duidelijk hoe Johannes Sigmond bij het roversbestaan als onderwerp komt. "Hij heeft de tekst in ieder geval geschreven terwijl hij op tour was door de VS."

Heel toevallig is het album Strongroom geschreven in een oude bankkluis. Hoewel toevallig: dat is de plek waar de Baskerville-studio huist. Dat heeft in ieder geval invloed op de albumtitel (Strongroom) gehad. In hoeverre het de muziek en de gemoedstoestand van de makers beïnvloedde, hoor je in het interview met Possemis hieronder, waarin hij ook meer vertelt over de samenwerking.

Strongroom komt op 4 oktober uit en Possemis verzekert de Baskerville-fans dat je er ook op kunt feesten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12