Nederlandse hacker brengt Spotify dag lang in verlegenheid Nederlandse hacker brengt Spotify dag lang in verlegenheid

App maakte gratis downloaden uit streamingservice mogelijk

, Atze de Vrieze

Nederlandse hacker brengt Spotify dag lang in verlegenheid

App maakte gratis downloaden uit streamingservice mogelijk

Atze de Vrieze ,

Het nieuws ging razendsnel het internet over: Spotify is lek. De Nederlandse hacker Robin Aldenhoven maakte een app genaamd Downloadify in browser Google Chrome, waarmee het mogelijk was liedjes te downloaden uit streaming service Spotify. Platenmaatschappijen boos, Spotify in verlegenheid. Een dag later is het lek gedicht. Robin Aldenhoven legt uit: "Ik ben een groot Spotify fan."

Hij doet het voor zijn plezier: gaten ontdekken in de beveiliging van websites. Bij Spotify ontdekte hij ook zo'n gat. "Ik dacht: dat zullen toch wel versleutelde mp3's zijn, maar niet dus. In een uurtje heb ik die app gebouwd. Maandag heb ik het bij Spotify gemeld, maar ze reageerden er niet op. Ook via Twitter kreeg ik geen reactie. Mijn collega's moedigden me aan het dan maar online te zetten, en zelf vond ik het ook wel een goed idee."

12.000 mensen maakten van de gelegenheid gebruik, maar Aldenhove voelt zich niet schuldig. "De manier waarop ze met mp3's omging was gewoon niet goed, het was niet effectief. Maar bij Spotify maken ze zich er geloof ik niet al te druk meer om. Ze zeiden tegen me: 'we hebben het even heel druk gehad vandaag, maar het was nodig om even op scherp gezet te worden.' Of ik de volgende keer iets langer wilde wachten met het online zetten. Maar ik zal het met Spotify niet meer doen, ze hebben dit netjes opgelost."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12