Jacco Gardner in oktober terug naar VS, Robert Plant is fan

Sixtiespsychedelica wonderkind is amper terug uit de USA of bevestigt tour langs west coast

Timo Pisart ,

Hij kwam gisteren terug van zijn eerste tour door de VS (en wat voor een!), maar moet vooral niet te veel wennen aan de Hollandse lucht. Jacco Gardner pakt zijn koffers namelijk alweer voor een giga-tour door Europa én gaat in oktober terug naar de VS voor een tour langs de westkust. Dat laatste bevestigt hij vandaag in 3voor12 Radio. En ja, ondertussen kocht Led Zeppelin-frontman Robert Plant óók nog een plak vinyl van de jongeman uit Hoorn.

"Het is fijn om even thuis te zijn, maar ik ben heel benieuwd: in oktober gaan we terug naar Amerika en dan naar de westcoast. Dat belooft iets heel anders te worden. Er zijn plannen, de officiële aankondiging komt nog maar de boeker is al hard aan de slag." Dat vertelde de immer nuchtere Jacco Gardner vanavond in 3voor12 Radio aan Roosmarijn.

De afgelopen tour was succesvol, de laatste show in New York was "volle bak" en niemand minder dan Robert Plant kocht z'n vinyl. Ondertussen ontmoette Jacco ook nog allerhande boegbeelden uit de psychrockscene: Maston, Foxygen, Mikal Cronin, Mmoss en Toy. Echt tijd om uit te rusten heeft hij niet, Jacco gaat begin april alweer op een gigantische Europese tour met o.a. het prestigieuze Benicassim-festival in Spanje en Green Man Festival en The Great Escape in Engeland op het programma. Luister het interview hieronder terug en lees de mooie dagboeken die de band bijhield van de tour door de VS nog eens na: