Melkweg clubavond Cable host podium op Exit Festival

Gomes en andere NL residents nemen grote UK gast mee naar Servië

Ingmar Griffioen ,

Het Nederlandse bass-platform Cable gaat deze zomer een podium programmeren op het Servische Exit Festival. Cable is een clubavond in de Melkweg, waar Dj Gomes met andere residents elke donderdag verse bass music, dubstep & hiphop voorschotelen. "Wat ik gehoord heb is het een heel vet festival, waar mensen er echt voor willen gaan." Cable host een podium voor zes- tot achthonderd man op de slotdag van het festival, zondag 14 juli.

Vorig jaar nodigde het Servische festival het Utrechtse Boemklatsch platform uit. Voor dit jaar was Exit weer op zoek naar een Nederlandse partner, vertelt Gomes. "Er is altijd al goed contact geweest tussen de Melkweg en Exit. Wij hebben gelobbyd voor Cable omdat deze avond heel goed bij het festival past. Er gaat ook weer een trein vanuit hier naar Exit en wij doen met Cable een Exit pre-party hier in de Melkweg." Sterker: er komt een serie Cable avonden met Exit-stempel in aanloop naar het festival. Eerst zijn er twee edities op 28 maart (met de Britse dj/producer Bok Bok) en 25 april (met UK dj/producer Artwork) en dan volgt in mei nog een Cable XL in Exit-sfeer.

De Cable XL vindt ook in de Melkweg Max plaats, het verschil met een gewone Cable zit in de line-up. Gomes: "Waarschijnlijk hebben we dan een van de grotere namen die ook op ons Exit podium staat." Gomes gaat samen met de vier andere Nederlandse residents naar Servië en presenteert een internationale line-up met in ieder geval één grote UK naam. "Ik ben nu bezig met het boeken van hele leuke namen." De Amsterdammer is content met de plek op de laatste festivaldag. "Het gaat om een kleine stage voor zes- tot achthonderd man, die wij helemaal mogen invullen. Zes uur lang is dat ons hoekje." Het is voor het in 2011 gestarte Cable het eerste buitenlandse uitstapje, nadat de clubavond wel als gastheer podia op Valtifest en Amsterdam Open Air programmeerde.

Exit Festival is in 2000 door studenten begonnen als protest tegen het regime van Slobodan Miloševic en de laatste jaren doorgegroeid tot een evenement met ruim 100.000 bezoekers. Deze editie vindt plaats van woensdag 10 tot en
met zondag 14 juli. Onder meer Snoop Dogg, Bloc Party, Seth Troxler en SKisM zijn bevestigd.
De Exit Festival clubnachten in de Melkweg zijn op donderdag 28 maart met Bok Bok, donderdag 25 april met Artwork en de Cable XL vindt eind mei plaats.