Sets Boemklatsch, RipTide & Bart B More op Exit Festival online

BMKLTSCH RCRDS Stage met ook Baskerville, Mike Mago en Pretty Young Trouble

Ingmar Griffioen ,

BMKLTSCH RCRDS mocht dit jaar een eigen stage hosten op het Servische Exit Festival. Het Utrechtse collectief ging daar zelf los met de Boemklatsch Equalizer show en labelman Mike Mago, maar nam nog veel meer mensen mee: RipTide, Bart B More, Baskerville, Pretty Young Trouble, NT89 en TWR72. Afgezien van de laatste twee zijn alle sets opgenomen en die staan nu online. Volgens RipTide was de BMKLTSCH Stage van beide zijdes erg goed bevallen: "Zij waren heel blij hoe druk het bij ons was."

Dik feest, meldt ook Michiel Thomassen (aka Mike Mago) aan de telefoon. Beiden menen dat er een kans is dat er volgend jaar een vervolg komt met de showcase op het Servische Festival. "Ze waren heel enthousiast en we hebben het al even over volgend jaar gehad", blikt Thomassen tevreden terug. "Ik denk daarnaast dat dit een goede presentatie is voor andere festivals in Europa. Meerdere festivals hebben interesse getoond, waaronder eentje in Rusland. Ik ben iemand die pas juicht als het bevestigd is, maar de geluiden die ik opving waren wel zo enthousiast, dat ik er meer van verwacht."

Exit Festival huist in het imposante 19e eeuwse Petrovaradin fort, dat uitzicht biedt op de Donau en de Noord-Servische stad Novi Sad. Het festival heeft twee grote stages, waarvan een dance stage en talloze kleinere en middelgrote podia. Mike Mago: "Wij stonden op een podium in het fort, waar zo'n tweeduizend man heen kon. Daar stond het op prime time, van 1.00 tot 4.00 uur, echt compleet vol."

Meer foto's in de galerij rechts. De set van Boemklatsch vind je hierboven en de overige vijf sets luister je hieronder