Live Request tiplijst 6: Radiohead, Balthazar, Crystal Fighters, Ed Sheeran, The Cure e.a. Live Request tiplijst 6: Radiohead, Balthazar, Crystal Fighters, Ed Sheeran, The Cure e.a.

Van ultieme klassiekers tot de crème de la crème van Nederland: Roosmarijn en Michiel tippen het

, Redactie 3voor12

Live Request tiplijst 6: Radiohead, Balthazar, Crystal Fighters, Ed Sheeran, The Cure e.a.

Van ultieme klassiekers tot de crème de la crème van Nederland: Roosmarijn en Michiel tippen het

Redactie 3voor12 ,

Zaterdag 13 april is het weer tijd voor de beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos zo op je beeldbuis. De zesde uitzending van Live Request biedt in ieder geval beelden van The Black Keys, Radiohead en The Cure. Allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer, die de wegen kennen in onze archieven en je maar al te graag een handje helpen met deze uitgebreide tiplijst!

Als altijd kun je voor de uitzending van Live Request héél gemakkelijk verzoekjes aanvragen via Twitter (hashtag #liverequest). Wie geen Twitter heeft kan tijdens de uitzending sms-en naar 3333. Je kunt álles aanvragen, dan duiken wij in het archief om te kijken of we het hebben. Verlamd door de keuzestress? Roosmarijn en Michiel helpen je graag een handje. Een lijst met 10 tips, van een hele bijzondere Radiohead-show tot The Cure op z'n best en heel veel Nederlandse beloftes.

DE TIPLIJST VAN ROOSMARIJN EN MICHIEL VOOR 13 APRIL:
1. Radiohead op Pinkpop 2001
Wie stond daar in 2001 als headliner op Pinkpop? Radiohead, de Britse band die toen al jaren relevant was en nog áltijd laat zien vernieuwend en urgent te zijn. Deze show was ten tijde van het stemmige meesterwerk Kid A en het zo mogelijk nog grimmigere Amnesiac. Klassiek Pinkpopconcert! Zien? Laat het ons weten via #liverequest.

2. Balthazar in Desmet, 2012
De nieuwe dEUS? Dé Vlaamse revelatie van het moment? Hoe je Balthazar ook noemt, deze Zuiderburen-indierockers zijn hard op weg Europa te veroveren met superslimme popliedjes. 3voor12 nam hun Nederlandse releaseshow voor hun laatste plaat op, in het eigenlijk veel te kleine Desmet.

3. Crystal Fighters op Eurosonic 2011
"Do you want to go to the plage with me?" Kreeg je die ultieme hit in de zomer van 2011 ooit uit je kop? Al aan het begin van het succesjaar van Crystal Fighters stond de band op het 3voor12-podium tijdens Eurosonic, en we zagen dat het goed was.

4. Daily Bread in Paradiso 2012
Sexy, vaak zelfs zwoele synthpop uit de koker van een van onze beloftes van 2013: Daily Bread heeft zichzelf afgelopen jaar opnieuw uitgevonden met de uitmuntende plaat Iterum, en jij kunt de releaseshow in Paradiso terugzien: vraag 'm aan met #liverequest.

5. Ed Sheeran op Lowlands 2012
Ed Sheeran is dé bikinibabemagneet van Lowlands, dat schreven we al in de zomer van 2012. Hij stond in zijn eentje in de allergrootste tent van Biddinghuizen en in plaats van verzuipen overwon hij grandioos met niets dan zijn akoestische gitaar, samplemachine en die bos rode haren. Sindsdien kan niemand meer om de beste man heen.

6. Jacco Gardner op IFFR 2013
Retrowonderkind Jacco Gardner stond begin dit jaar nog op het Internationale Film Festival Rotterdam, en hóe hard is het sindsdien gegaan: hij tourde al een dikke maand door de VS, overwon als inval-headliner op Motel Mozaïque, rijdt as we speak in een bandbusje door Europa en gaat in het najaar weer naar de VS. Vraag deze opname aan en zie hoe het allemaal begon.

7. The Cure op Pinkpop 2012
Wat is Robert Smith mooi oud geworden. Een van de beste livebands ooit stond afgelopen jaar op Pinkpop, en hun nummers staan nog altijd als een huis. Sterker nog: onze scribent concludeerde dat de band nooit eerder zo goed klonk en nog jaren mee kan.

8. Bettie Serveert op Into The Great Wide Open 2011
Bijna twintig jaar na dato speelt Nederlands indierocksensatie Bettie Serveert hun klassieke plaat Palomine integraal, de plaat die het startschot bleek voor een glansrijke carrière inclusief release op het internationaal vermaarde label Matador. En wat bleek? Ook twee decennia later hebben ze het nog uitstekend in de vingers, met een prachtconcert in het zonnetje op Vlieland.

9. Mozes & The Firstborn in 3 On Stage op Noorderslag 2013
Deze zomer zijn de jonge honden-slacker-rockers onder meer te zien op Best Kept Secret, in januari namen we de band al op in de groene container van 3 On Stage. En wat een songs, hè? "I got skiiiils!"

10. The Wombats op Pinkpop 2012
Een echte festivalband, dat liet de band afgelopen jaar op Pinkpop maar weer eens zien. Let's Dance To Joy Division is natuurlijk een ironisch en supercatchy meesterwerkje, maar ze hebben meer punky puberromantiek in de aanbieding. Voor iedereen die van springerige gitaarpop houdt.

Vanzelfsprekend kun je die shows aanvragen, maar het kan je ook op andere ideeën brengen. Neem daarvoor bijvoorbeeld ook eens een duikje in het rijke 3voor12-video-archief.

Zaterdag- op zondagavond 13 april wordt de zesde aflevering om 00.20 uur uitgezonden op Nederland 3. Zaterdag 20 april is alweer de laatste aflevering om 00.30 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12