Live Request tiplijst 3: Foals, The Cure, Editors, Of Monsters and Men e.a. Live Request tiplijst 3: Foals, The Cure, Editors, Of Monsters and Men e.a.

Van een klassieker van eigen bodem via kersverse rockers naar populaire folkpop

, Redactie 3voor12

Live Request tiplijst 3: Foals, The Cure, Editors, Of Monsters and Men e.a.

Van een klassieker van eigen bodem via kersverse rockers naar populaire folkpop

Redactie 3voor12 ,

De beste verzoekjes, kersverse shows en gouden opnames uit de oude doos, allemaal live gepresenteerd door Michiel Veenstra en onze eigen Roosmarijn Reijmer: zaterdag 23 maart is de derde uitzending van Live Request, met o.a. beelden van Green Day en Will and the People! Maar wat aan te vragen? Roosmarijn en Michiel helpen je een handje met deze uitgebreide tiplijst!

Als altijd kun je voor de uitzending van Live Request héél gemakkelijk verzoekjes aanvragen via Twitter (hashtag #liverequest). Wie geen Twitter heeft kan tijdens de uitzending sms-en naar 3333. Je kunt álles aanvragen, dan duiken wij in het archief om te kijken of we het hebben. Verlamd door de keuzestress? Roosmarijn en Michiel helpen je graag een handje. Een tiplijst met 10 tips, van de retro-pop van Allah-Las tot de gloednieuwe opname van Foals in Paradiso, of die legendarische shows van The Cure, Editors en Spinvis.

DE TIPLIJST VAN ROOSMARIJN EN MICHIEL VOOR 23 MAART:
1. Allah-Las sessie in Village Coffee op Le Guess Who 2012
Afgelopen week deden deze hypewaardige retrorockers maar liefst 14 (!) shows op het SXSW-festival, waaronder ook twee nummers in de lokale studio van 3FM. In mei zijn ze alweer in ons koude kikkerlandje voor een optreden in de Melkweg.

2. Mister & Mississippi in Paradiso 2013
Deze 12van3voor12-act gaat keihard, en da's geen wonder: hun kippenvelverwekkende ambient folkpop is van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Je kunt ze de komende maanden door het hele land aanschouwen, onder andere volgende week op Paaspop en de week daarna op Motel Mozaïque.

3. Of Monsters And Men (3 On Stage Lowlands 2012) - Little Talks
Was 2012 hét jaar van de folkpop? Het zou zomaar kunnen, en naast Mumford & Sons is Of Monsters And Men zeker een vaandeldrager van de stroming: vrolijke meezingbare liedjes met veel ruimte voor "oh oh oh". Volgende week spelen ze in Paradiso en Paard van Troje.

4. Bastille in Vera op Eurosonic 2013
Met hun debuutalbum scoorden deze Britse heren onverwacht al een nummer-1-hit in hun thuisland, en ook over de rest van de wereld gaat het erg goed. Bastille speelde ook op SXSW, onder andere twee nummers in de lokale studio van 3FM. Die opnames check je hier, als zoethoudertje tot april. Dan komen ze terug naar Nederland!

5. Editors in Paradiso 2007
Een absolute klassieker van deze Engelse indierockers. Je zou ze donker kunnen noemen, en wel erg geïnspireerd door Joy Division, Interpol en Echo and the Bunnymen, maar wat een waanzinnige liveshows geeft de band. In een zaal zo "klein" als in Paradiso kun je ze al lang niet meer zien.

6. Janne Schra op Into The Great Wide Open 2012
Deze wonderschone zangeres ken je ongetwijfeld van Room Eleven en Schradinova, maar afgelopen jaar vond ze zichzelf opnieuw uit met een hele mooie folky debuutplaat onder eigen naam. Op ITGWO12 gaf ze een puike sessie, en deze week speelt Janne in het Paard van Troje, en daarna nog in Tivoli, Patronaat en Oosterpoort.

7. The Cure op Pinkpop 2012
Een te gekke opname die je absoluut moet hebben gezien, want The Cure is fantastisch mooi oud geworden. Geboren als rammelpopbandje in 1976, opgegroeid als doom en new wave band. Gepuberd als Italodisco band en volwassen geworden als eigenzinnige rockband met hier en daar een dansbare beat. Hun concert op Pinkpop 2012 werd beloond met een 8,5.

8. Foals in Paradiso 2013
Voor velen was het een van de beste concerten van het jaar tot nu toe: Foals in Paradiso. 3voor12 was erbij en nam het concert op. Later dit jaar komt de band terug voor Lowlands.

9. Spinvis (Desmet 2005) - Bagagedrager
Erik de Jong alias Spinvis maakt al jaren interessante knip-en-plak-albums, en is al even lang ook live zeer de moeite waard. Leuk feitje: op deze opname speelt de onvolprezen Hans Dagelet zelfs mee, op trompet. De komende maanden speelt Spinvis met Zapp4 door het land.

10. Andy Burrows in 3 On Stage sessie op Eurosonic 2013
Inmiddels hoeven we hem niet eens meer ex-drummer van Razorlight te noemen, want Andy Burrows trekt onderhand ook op eigen kracht volle zalen. Hij komt volgende week naar Nederland voor een viertal optredens en komt in juni terug voor Pinkpop.

Vanzelfsprekend kun je die shows aanvragen, maar het kan je ook op andere ideeën brengen. Neem daarvoor bijvoorbeeld ook eens een duikje in het rijke 3voor12-video-archief.

Zaterdag- op zondagnacht 23/24 maart wordt de derde uitzending om 00.15 uitgezonden op Nederland 3. Zie hieronder de rest van het uitzendschema (onder voorbehoud):
-Za. 30 maart:       00:00
-Za. 6 april:           23:55
-Za. 13 april:         00:20
-Za. 20 april:         00:30

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12